Είστε εδώ

Δε λέγαμε καλύτερα “ένα τσουβάλι λίρες”; Μετά το ‘Εύβοια pass” και το “Θεσσαλία pass” έρχεται τώρα το “Δαδιά pass” από Μητσoτάκη

Tην… μητσοτακική πανάκεια των «Evros Pass» και «Dadia Pass» επιστράτευσε και σε αυτή την καταστροφή η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά της, όπως ακριβώς είχε προβλέψει χθες στο προφητικό του δημοσίευμα το theFAQ.

Χωρίς ίχνος σεβασμού στους πυροπαθείς πέταξε πάλι ένα ξεροκόμματο και υποσχόμενος μια από τα ίδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοθαυμάστηκε κιόλας στο τέλος, για το έργο αποκατάστασης της Εύβοιας, δύο χρόνια μετά τις τότε πυρκαγιές.

Εκτός πραγματικότητας για άλλη μια φορά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύρραξη Μαξίμου – Βαρβιτσιώτη! Το απίθανο “άδειασμα” Μαρινάκη που επιβεβαιώνει ότι παραιτήθηκε για να μήν τον “παραιτήσουν¨!

Καταρχάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο δάσος της Δαδιάς το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου σημειώθηκε ανυπολόγιστη καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα, επιχείρησε να υποβαθμίσει τις τεράστιες ζημιές που επέφερε η καταστροφική πυρκαγιά σε Έβρο και Δαδιά.

Μάλιστα, ανακάλυψε χαραμάδες… αισιοδοξίας αντικρύζοντας την καταστροφή, μη διστάζοντας στην πρώτη του επίσκεψη για την αυτοψία των καμένων περιοχών πως «πράγματι, η δορυφορική αποτύπωση δείχνει ότι η ζημιά δεν είναι τόσο καταστροφική όσο στην αρχή φοβόμασταν. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ζημιά -θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας- όμως, όπως φάνηκε και από το βίντεο, έχουμε αρκετές εκτάσεις οι οποίες είναι είτε άκαφτες είτε έχουν καεί λίγο», χρυσώνοντας και το χάπι, πως «αυτό θα βοηθήσει στη φυσική αναγέννηση, άρα προφανώς και στην προστασία της πανίδας».

Κατά τη δημόσια δήλωσή του, ο πρωθυπουργός εστίασε στην υπεράσπιση της κυβέρνησης και των υπουργών του, κάνοντας μόνο μερικές υποκριτικές αναφορές στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, υπό το άγχος «να μην μηδενίσουμε».

«Προφανώς πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν στον τρόπο με τον οποίον οργανώνουμε την πρόληψη για τις δασικές πυρκαγιές. Δεν θέλω να μηδενίσω αυτά τα οποία έγιναν, διότι έγιναν πράγματα και μετά τη φωτιά την περσινή. Αλλά πριν τη φωτιά την περσινή, η Δαδιά είχε εντοπιστεί ως ένα δάσος εθνικής, ευρωπαϊκής σημασίας, το οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι» ανέφερε ανερυθρίαστα ο Κυρ. Μητσοτάκης, μην σταματώντας την επιχείρηση ωραιοποίησης της καταστροφικής πραγματικότητας και αλαζονικού αυτοθαυμασμού εκεί.

«Τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω: Έχουμε μία πολύ καλή Δασική Υπηρεσία και πολύ έμπειρους ανθρώπους εδώ στο πεδίο και θέλω να τους ευχαριστήσω. Αυτό το οποίο έχω ζητήσει είναι ταχύτατα -και το γνωρίζει και ο Βαγγέλης Γκουντούφας- να ετοιμάσουμε όλες τις μελέτες, ήδη αυτές έχουν αποτυπωθεί στον χάρτη, έτσι ώστε με τους αναδόχους αναδάσωσης -έτσι το ονομάζουμε, ουσιαστικά πρόκειται για πρώτες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων- γρήγορα να μπορούμε να μπούμε στο πεδίο για να κάνουμε αυτό το οποίο καταφέραμε και κάναμε στην Εύβοια» έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει, ενώ όλο αυτό το διάστημα, πλήθος καταγγελιών μιλούν για το βάλτωμα των διαδικασιών αποκατάστασης στην Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα “κοράκια” δεν καταλαβαίνουν ούτε από πένθος, ούτε από αγωνία, ούτε από θρηνο! Την ώρα που Πρωθυπουργός και ΠτΔ κάνουν φιλανθρωπική περατζάδα στους τόπους της τραγωδίας, αυτά προχωρούν σε εξώσεις ηλικιωμένων

«Στην Εύβοια τα αντιπλημμυρικά τα οποία κάναμε, άντεξαν όλα. Το δάσος ήδη έχει αρχίσει να αναγεννάται και η εικόνα είναι μάλλον καλύτερη από ό,τι θα περιμέναμε δύο χρόνια μετά. Αυτό απλά γιατί πρέπει, όσο κι αν είναι δύσκολο, να βλέπουμε λίγο τα πράγματα με μία σχετική αισιοδοξία» υποστήριξε ακόμα, πριν ρίξει το βάρος του στις… business και στους αγαπημένους του «αναδόχους» στους οποίους ήδη μοιράζει την πίτα των χρημάτων της αποκατάστασης των κατεστραμμένων περιοχών ανά την επικράτεια.

«Έχουμε κινητοποιήσει πολλούς ιδιώτες αναδόχους, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό το οποίο θα ήθελα, Βαγγέλη, είναι να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας τα έργα που αφορούν τη Δαδιά από τα έργα του υπόλοιπου νομού, έτσι ώστε τα έργα της Δαδιάς να τα αναλάβει ένας -ακριβώς γιατί είναι η Δαδιά και είναι συγκεκριμένα- και για τα υπόλοιπα θα κινηθούμε -ήδη για την Παλαγία έχουμε τον ανάδοχο- για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτόν τον διαχωρισμό και να κινηθούμε πολύ γρήγορα στα άμεσα έργα» ανέφερε συγκεκριμένα, απευθύνοντας ουσιαστικά προσκλητήριο και στους υπόλοιπους που θα… μυριστούν την ευκαιρία.

Είχαμε την ευκαιρία χθες να συζητήσουμε -και αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε άμεσα- τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου, καθώς δεν του είναι άγνωστες οι πλημμύρες και προφανώς πρέπει να γίνουν ευρύτερες παρεμβάσεις, οι οποίες απαιτούν έναν πιο συγκροτημένο κεντρικό σχεδιασμό.

«Θέλω επίσης να τονίσω, θα το πω και στην Αλεξανδρούπολη, ότι πέραν του «Evros pass» θα υπάρχει «Dadia pass», το οποίο θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά» δήλωσε λίγο παρακάτω, σπεύδοντας στην πανάκεια της κυβέρνησής του απέναντι σε κάθε καταστροφή.

«Και να ζητήσω από τον Δήμο και από τον ΟΦΥΠΕΚΑ να ετοιμάσουμε τις νέες διαδρομές -γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να δει κάποιος ακόμα μέσα στο δάσος- ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να δουν το δάσος και, ναι, να εξοικειωθούν και με την έννοια της αποκατάστασης του δάσους την επόμενη μέρα» ανέφερε, καταλήγοντας σε μία ακόμα… προσωπική δέσμευση, επίσης όπως κάνει κάθε φορά, σε κάθε καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στήλη Άλατος (on fire): Ο ραγιάς Έλληνας, τα κοράκια του Κυριάκου που πετάνε γριές στο δρόμο και οι τρόμπες στη δημοσιογραφίας

«Οπότε θα μεριμνήσω σίγουρα, εξάλλου δεν είναι πάρα πολλά τα δωμάτια τα οποία έχετε, να υπάρχει μια προνομιακή αντιμετώπιση ώστε να μην έρχονται όλοι, γιατί καταλαβαίνω το άγχος «τώρα θα έρθουν όλοι στα παράλια, στην Αλεξανδρούπολη». Αλλά Έβρος δεν είναι μόνο Αλεξανδρούπολη, είναι κάτι το οποίο το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Έβρος είναι και το Σουφλί, είναι ο κεντρικός Έβρος, Έβρος είναι και ο βόρειος Έβρος» συμπλήρωσε, κρατώντας για το τέλος ακόμα μία δόση αυτοθαυμασμού, αυτή τη φορά για το μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησής του.

«Θέλω να θυμίσω ότι μία από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες κάναμε την προηγούμενη τετραετία ήταν ακριβώς να μεταφέρουμε τις δασικές υπηρεσίες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να υπάρχει ουσιαστικός πολιτικός προϊστάμενος, γιατί πριν όλοι γνωρίζετε ότι μέσα στο χάος των αποκεντρωμένων ήταν συχνά ακέφαλες» ανέφερε ακόμα, υπερασπιζόμενος την παρουσία του Γιώργου Αμυρά, που παρά την αποτυχία του να εκλεγεί, «είναι μαζί μας και θα παραμείνει στο πρωθυπουργικό γραφείο, ως προσωπικός μου σύμβουλος, για να ενθαρρύνει και να παροτρύνει και να υποστηρίζει το Υπουργείο και τη Γενική Διεύθυνση στο να σιγουρευτούμε ότι τα έργα αυτά θα τρέχουν γρήγορα, να υπάρχει και ένας κεντρικός σύνδεσμος με εμένα και είναι ένας άνθρωπος που τον ξέρετε εξάλλου καλά, γιατί είχε δουλέψει πριν και μαζί με το Δήμο, μαζί με την Περιφέρεια, με την οποία έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία».

«Θα κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία. Να ξέρεις Δήμαρχε ότι και για το Σουφλί, αλλά και για τον Έβρο, δεν υπάρχει περίπτωση να διαφύγει του προσωπικού μου ενδιαφέροντος η επόμενη μέρα. Οπότε, ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ και η δουλειά ξεκινάει τώρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας μία αποστροφή που θυμίζει περισσότερο… Life coach παρά υπεύθυνο ηγέτη κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Μια σκέψη στο “Δε λέγαμε καλύτερα “ένα τσουβάλι λίρες”; Μετά το ‘Εύβοια pass” και το “Θεσσαλία pass” έρχεται τώρα το “Δαδιά pass” από Μητσoτάκη

  1. Δως τους και ένα “μπιχλιμπιδια πας”, το σηκώνει ο οργανισμός τους, να αγοράσουν χάντρες και καθρεφτακια και αυτοί θα σε ανταμοιψουν με 55%, είναι μεγάλες καρδιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *