Είστε εδώ

Απίστευτο: Πλημμυροπαθείς από την Καρδίτσα ζήτησαν βοήθεια από την Περιφέρεια και τους είπαν να κάνουν τον…. σταυρό τους! – «Φτιάχνουμε έργα βιτρίνας και όχι υποδομών», καταγγέλλει πρόεδρος κοινότητας (vid)

Την ώρα που ο μέχρι στιγμής απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας είναι 15 νεκροί, 2 αγνοούμενοι και αναρίθμητα ζώα πνιγμένα, οι πολίτες έρχονται όχι μόνο έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες καταστροφές στα σπίτια και τις περιουσίες τους, αλλά  όταν ζητούν τη βοήθεια του κράτους τους απαντούν να κάνουν τον σταυρό τους!

Η οργή και η αγανάκτηση των Θεσσαλών ξεχειλίζει σε κάθε ευκαιρία.

«Μας είπαν να κάνουμε τον σταυρό μας», λέει στο Open κάτοικος από το Μουζάκι Καρδίτσας. «Έχει καταστραφεί η ζωή μας εδώ», τονίζει και συνεχίζει: «Πήγαμε και στην Περιφέρεια, μας είπαν να κάνουμε τον σταυρό μας. Αυτό το πράγμα. Η περιφέρεια, αυτούς που ψηφίσαμε».

«Έργα βιτρίνας»
«Για να καταλάβετε με τι υπευθυνότητα αντιμετωπίζουν οι συνάδερφοι αυτή την κατάσταση. Φτιάχνουμε έργα βιτρίνας και όχι υποδομών. Δρόμους και πεζοδρόμια πολυτελείας», κατήγγειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μουζακίου.
«Ένα χρόνο φωνάζουμε στα υπουργεία, σε εταιρείες σε δήμους να φύγουν τα υποστυλώματα αλλά δυστυχώς δεν έχουν φύγει», είπε.

«Τριτοκοσμικές συνθήκες»
«Προσπαθώ να παρουσιαστώ στη δουλειά μου. Οφείλω να πάω. Είμαι εκπαιδευτικός. Οφείλω να παρουσιαστώ γιατί μου ήρθε e-mail και εφόσον στην Καρδίτσα μπορώ να πάω έστω και με αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες…» είπε άλλη κάτοικος, μιλώντας επίσης στο Open.

Και συνέχισε: «Παιδιά δεν είναι αυτό το θέμα. Νερό, ρεύμα ήρθε χθες το βράδυ. Και τσακώνονται πάλι για αυτά τα χρήματα, ποιος θα αναλάβει. Ο περιφερειάρχης; Δεν ξέρω τι φτιάχνουν. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο κόσμια γίνεται. Αλλά υποτίθεται ότι η γέφυρα θα είχε ήδη γίνει. Αν το κομμάτι αυτό έσπαγε από την άλλη πλευρά, το σπίτι τους δεν θα υπήρχε. Μόνο η πυροσβεστική βοήθησε, κανένας άλλος».

ΠΗΓΗ: DOCUMENTONEWS.GR και OPENTV.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *