Είστε εδώ

“Βόμβα” από το Newsweek: Ο Μητσοτάκης παραχωρεί F16 στην Ουκρανία! Σφοδρότατη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “Τον καλούμε να διαψεύσει άμεσα και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό”

«Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το δημοσίευμα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό»

Δημοσίευμα – “βόμβα” από την διάσημη αμερικανική επιθεώρηση, φέρνει την χώρα μας να ενισχύει την ουκρανική αεράμυνα με την παραχώρηση 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 που μέχρι σήμερα απασχολούνται στην αεράμυνα των νησιών του Αιγαίου! Το άρθρο αναφέρει ότι η συμφωνία είναι σίγουρη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά τα F-16 θα ακολουθήσουν και Mirage της Ελληνικης ΠΑ, που θα σταλούν στο Κίεβο. Στο ίδιο άρθρο που βασίζεται σε δημοσιεύματα στην Ελλάδα, αναφέρεται πως είναι έντονη η ανησυχία για την επερχόμενη αποδυνάμωση της άμυνας των νησιών του Αιγαίου από αυτές τις κινήσεις.

Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα δημοσίευμα για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για μια ακόμα «ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εξηγήσεις, αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να «ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
Το σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου Newsweek, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, συνιστά μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά».

3 σχόλια στο ““Βόμβα” από το Newsweek: Ο Μητσοτάκης παραχωρεί F16 στην Ουκρανία! Σφοδρότατη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “Τον καλούμε να διαψεύσει άμεσα και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό”

  1. Ελπίζω,εύχομαι προσεύχομαι η πληροφορία αυτή να διαψευσθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση

  2. Είναι Επικυνδυνη Πάρα Πολύ Αυτή η Κυβέρνηση!!! Πρέπει το Συντομότερο να φύγει!!!!! ΝΑ Περιμένουμε και Άλλες συζητήσεις κάτω από το τραπέζι!!!!

  3. Μπράβο Κούλη. Αξίζεις. Καλά έκανες και έστειλες τα F-16.
    Ουτως ή άλλως είναι τα block30.
    Old but gold.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *