Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βίντεο – Η συγκλονιστική σημερινή “κατάθεση” του Παύλου Σαράκη στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ, για το ποιοι κρύβονταν πίσω από την ασυλία Μανιαδάκη και γιατί! Ύποπτος ο χρόνος καθυστέρησης κλήσεως μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis

Βίντεο – Η συγκλονιστική σημερινή “κατάθεση” του Παύλου Σαράκη στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ, για το ποιοι κρύβονταν πίσω από την ασυλία Μανιαδάκη και γιατί! Ύποπτος ο χρόνος καθυστέρησης κλήσεως μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis

Γιατί περίμεναν τόσους μήνες, γιατί άφησαν ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την Εισαγγελία για να φωνάξουν τον μάρτυρα να καταθέσει ρωτά ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων στις αμερικανικές αρχές για την υπόθεση της Novartis, Παύλος Σαράκης προσθέτοντας κάποιοι κρύβονταν πίσω από αυτή την ασυλία.

Δεν πιστεύω ότι οι Εισαγγελείς ενέταξαν τον μάρτυρα στο καθεστώς ασυλίας αν δεν γνώριζαν ότι είχε στοιχεία πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Δεύτερη Ματιά”.

Το καθεστώς της ασυλίας των μαρτύρων είναι πολύ συγκεκριμένο. Ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν πρέπει να εμπλέκεται στις υπό έρευνα πράξεις και θα πρέπει να εισφέρει ουσιωδώς στην αποκάλυψη του εγκλήματος και τη δίωξη των υπαίτιων εξήγησε ο κ. Σαράκης.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα έπρεπε από καιρό να είχε δώσει λεπτομερείς καταθέσεις υποστήριξε ο κ. Σαράκης κάτι που δεν έγινε. Αντιθέτως κλήθηκε μόλις την παραμονή της προσπάθειας διαφυγής του. Ετοιμαζόταν να φύγει όπως ο κ. Χριστοφοράκος κάτι που θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την δικαιοσύνη και την έρευνα.

«Δεν εκβιαζόταν» εκτίμησε ο κ. Σαράκης διότι «ο ίδιος πήγε στις δικαστικές αρχές. Ο ίδιος ζήτησε να υπαχθεί στο καθεστώς ασυλίας».

«Κάποιοι βολεύτηκαν πίσω από αυτή την ασυλία του συγκεκριμένου μάρτυρα» πρόσθεσε ο κ. Σαράκης χαρακτηρίζοντας ύποπτο το χρόνο της καθυστέρησης της Εισαγγελίας καθώς όπως ισχυρίζεται τα στοιχεία τα είχαν. «Η έννομη τάξη έκανε το καθήκον της δίνοντάς του ασυλία, χωρίς όμως αυτός να δώσει τα στοιχεία που όφειλε».

«Ο συγκεκριμένος μάρτυρας λειτούργησε ως φραγμός στην έρευνα» υποστήριξε ο συνήγορος μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά στο χώρο της υγείας.

«Αυτοί που κατήγγειλαν του προστατευόμενους μάρτυρες και έλεγαν ότι θα τους βγάλουν τις κουκούλες, σήμερα τους υπερασπίζονται.» είπε ο κ. Σαράκης και πρόσθεσε «κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν την έρευνα και μιλούν για πολιτικές σκοπιμότητες, όμως τι πολιτικές σκοπιμότητες έχουν οι αμερικανικές αρχές».

«Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδείξει ότι θα διαλυθεί το σύστημα διαφθοράς. Έχουν λάβει όλα τα στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές» υποστήριξε ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι τώρα η έρευνα θα προχωρήσει.

Κατ. Μπρ.

Πηγή: avgi.gr

2 thoughts on “Βίντεο – Η συγκλονιστική σημερινή “κατάθεση” του Παύλου Σαράκη στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ, για το ποιοι κρύβονταν πίσω από την ασυλία Μανιαδάκη και γιατί! Ύποπτος ο χρόνος καθυστέρησης κλήσεως μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis

  1. Αναρωτιέστε τι σκοπιμότητες έχουν οι αμερικανικές αρχές ,να από εκεί ξεκινούν όλα και εκεί καταληγουν

Leave a Reply

Top