Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποκάλυψη “βόμβα” του Παύλου Σαράκη στη “Δεύτερη Ματιά”: ‘Δούρειος ίππος’ ο Μανιαδάκης – Βαριές ευθύνες και προσώπων της Δικαιοσύνης” !

Αποκάλυψη “βόμβα” του Παύλου Σαράκη στη “Δεύτερη Ματιά”: ‘Δούρειος ίππος’ ο Μανιαδάκης – Βαριές ευθύνες και προσώπων της Δικαιοσύνης” !

Έγινε τεράστια προσπάθεια από πολλά κέντρα να απαξιωθεί το σκάνδαλο. Όμως η σύλληψη του πρώην μάρτυρα τους τίναξε τα σχέδια στον αέρα“!

“Δούρειος ίππος” προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis ήταν ο Μανιαδακης, αποκάλυψε ο συνήγορος των προστατευομενων μαρτυρων και εδώ και στις ΗΠΑ, στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, Παυλος Σαράκης στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τον Σωτήρη Καψώχα. “Ευτυχώς που δεν μπηκε στο αεροπλάνο να φυγει. Αν έφευγε θα είχαν τελειώσει όλα και θα έμεναν όλοι ατιμώρητοι…” είπε ο Παύλος Σαράκης αποκαλύπτοντας την κρισιμοτητα της υπόθεσης

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο N. Μανιαδάκης είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις ερευνητικές αρχές υποσχόμενος να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση με αντάλλαγμα την ασυλία. Οι αρχές συμφώνησαν στην ασυλία αλλά ο συγκεκριμένος δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία και ουσιαστικά μπλοκάριζε έτσι την εξέλιξη της υπόθεση και την απονομή καταγγελιών σε βάρος προσώπων που εμπλέκονται! Στην πραγματικότητα το σχέδιο ήταν με την στάση του να εμποδίσει την αποδοση κατηγοριων εις βάρος των προσώπων που τον έβαλαν να το κάνει και που ήταν συνεργάτες του σε αυτήν την υπόθεση.

Παράλληλα ο Παυλος Σαράκης άφησε βαριές αιχμές και για τη Δικαιοσύνη που όπως είπε “κάθησε” επάνω σε αυτή τη σκόπιμη καθυστέρηση του Μανιαδάκη καθυστερώντας αδικαιολόγητα στην απαγγελία κατηγοριών αφού όπως αποκάλυψε ο Παυλος Σαράκης οι αμερικανοι και το FBI έχουν παραδώσει εδω και μηνες περίπου όλα τα στοιχεία και τα τεκμήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη που θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παύλο Σαράκη, ο Μανιαδακης και όσοι είναι από πίσω του, εκτός από το σκόπιμο “βραχυκύκλωμα” στην εξέλιξη των ερευνών είχαν προετοιμάσει και την απόδραση του στο εξωτερικό που θα ήταν βαρύ πλήγμα και για τη Δικαιοσύνη και για την έρευνα αλλά θα την εργαλειοποιούσαν και και κατά της κυβέρνησης πολιτικά!

“Ο νομικός κόσμος θα πρέπει να απαντήσει τώρα εάν είναι κατα της διαφθοράς γιατί το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και η Ευρώπη περιμένουν να δουν την εξέλιξη κατά του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα, που επηρεάζει και τις χώρες τους. Υπάρχουν άνθρωποι από εδώ μέσα σε αυτό το στούντιο μέχρι τις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να καταπολεμηθεί η διαφθορά” κ Ακριβοπουλου, είπε ο Παύλος Σαράκης. Ο οποίος μέμφεται την Εισαγγελία που τοσον καιρό είχαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο Μανιαδακης ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση και ως τέτοιος δεν μπορούσε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας και όμως του επέτρεψε να είναι. Και όχι μόνον αυτό αλλά καθυστέρησε δραματικά να του απαγγείλει κατηγορίες και το έκανε αργά το βράδυ παραμονή Πρωτοχρονιάς και ενώ ο τελευταίος πιάστηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή πριν την κοπανήσει. Έτσι εξέθεσαν όλη την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis σε θανάσιμο κίνδυνο!

Τέλος ο Παύλος Σαράκης επανέλαβε πως ο βασικός στοχος κάποιων παραμενει η υποθεση Novartis να τρεναρει μεχρι τις εκλογες ώστε μετα, με ενα ενδεχομενο αποτελεσμα που θα βολευει καποιους, να εκτροχιαστει εντελώς και να επέλθει “κουκουλωμα” της. Σε αυτο εχουν βρει προθυμια και από προσωπα εντος της Δικαιοσύνης, ειπε ο Παυλος Σαράκης, που κάλεσε ξανα εκεινα τα πρόσωπα που έλεγαν οτι θα “βγαλουν τις κουκουλες από τους μάρτυρες και θα τους φερουν στην Βουλη” να παρουν θεση τώρα που αποκαλυφθηκε ο ενας και να πάψουν να τον υπερασπιζονται ως “συνηγοροι υπερασπισης” αφου έτσι αποδεικνύουν οτι ο συγκεκριμενος ήταν “βαλτός” για να μπλοκαρει τις εξελιξεις.

Top