Είστε εδώ

Τώρα: Έκθεση της Deutsche Bank βλέπει “αξιολόγηση” χωρίς το ΔΝΤ. Απίθανο το Grexit!

Μια άλλη οπτική προσέγγιση έχει πρωί-πρωί σήμερα η γερμανική τράπεζα, από όσα βλκέπουν το φως του ( συτημικού ) Τύπου στην Ελλάδα, σε σχέση με την προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επόμενη Δευτέρα, μετα την ολοκλήρωση της εαρινής Συνόδου στην Ουάσινγκτον! Πιο συγκεκριμένα σε έκθεση που δημοσιοποίησε πριν λίγη ώρα η ισχυρότερη τράπεζα του Βερολίνου ( η Deutsche Bank ) θεωρεί “ Απίθανη την επιστροφή του κινδύνου του Grexit με το πιο πιθανό σενάριο να είναι αυτό της αναβολής της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης” ….
Σύμφωνα με την 43σέλιδη τελευταία ανάλυση με τίτλο “Can’t relax” (Καμία χαλάρωση), η Deutsche Bank, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα, εκτιμά ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος που θα οδηγήσει στην αξιολόγηση.

Και αυτό διότι πρώτον τόσο η κρίση των προσφύγων όσο και το δημοψήφισμα για το Brexit έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος της ελληνικής κρίσης για την Ευρώπη.
Δεύτερον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει μεγαλύτερη δέσμευση στο πρόγραμμα με τον Τσίπρα να έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για τη συνέχιση της συνεργασίας του με την Ευρώπη.
Ακόμα και αν συνεχιστούν οι διαφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους πιστωτές, όλα δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία.
Εντούτοις επισημαίνεται ” ο κίνδυνος οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους να μην έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως μέχρι την πληρωμή ομολόγου στην ΕΚΤ τον Ιούλιο, αναβάλλοντας για άλλη μια φορά την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και αφήνοντας μερικά από τα μεσοπρόθεσμα θέματα της Ελλάδας – όπως η πλήρης άρση των ελέγχων κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα – σε αναμονή…”
Πάντως όμως, αναφέρει η Deutsche Bank, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μακριά από την “ομαλότητα”.
Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *