Είστε εδώ

Να γίνει ένα “Συντονιστικό” από ΜΚΟ, για να μπει stop στους “απατεώνες” και τους “επαγγελματίες αλληλέγγυους”…

Μόλις χθές ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις μς τον Πορτογάλο ομόλογό του, αναφέρθηκε με ξεκάθαρο τρόπο σε ” ΜΚΟ που παίζουν παιχνίδια σκοπιμότητας εις βάρος των προσφύγων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους…”! Σήμερα η αστυνομία σταμάτησε αυτοκίνητα “αλληλέγγυων” που κινούνταν ύποπτα στους χώρους που παραμένουν συγκεντρωμένοι οι απελπισμένοι άνθρωποι. Δυστυχώς τα φαινόμενα ύποπτων ΜΚΟ που από πίσω κρύβονται ετερόκλητες “επιδιώξεις”, που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό της πραγματικής συνεισφοράς στην ανθρώπινη τραγωδία διαρκείας που εκτυλίσσεται στη γειτονιά μας, τείνουν πλέον να γίνουν καθεστώς. ΜΚΟ με μέλη “μπράβους” των γηπέδων και της νύχτας, ΜΚΟ με μέλη γνωστά στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης από την άκρα δεξιά μέχρι την “αντικυβερνητική” αριστερά, ΜΚΟ με τατουάζ της ΧΑ στο μπράτσο, αλλά και ΜΚΟ ” του ενός ευρώ”, με τίτλους και σφραγίδες “ευκαιρίας” και έδρα … offshore (της ελληνικής επικράτειας), έχουν επενδύσει ( κυριολεκτικά ) διαφορετικής υφής “κεφάλαια”, επάνω στην συνέχιση της εκκρεμότητας με τους πρόσφυγες. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την πλήρη μπαχαλοποίηση της κατάστασης, την περαιτέρω εξαθλίωση των προσφύγων, ακόμα και την έκθεσή τους σε κίνδυνο και, κυρίως, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την επικίνδυνη υπονόμευση της πράγματι αξιοθαυμαστης αντοχής αλλά και αλληλεγγύης που δείχνει μέχρι σήμερα η κοινωνία των πολιτών στους συνανθρώπους μας από τα μέρη του πολέμου.
Με βάση αυτή την πραγματικότητα που δυστυχώς εντείνεται καθημερινά, ίσως ήρθε η ώρα για τη θέσπιση ενός επίσημου Οργάνου, από μέλη των μεγαλύτερων και πιο πιστοποιημένων με βάση την οργάνωση την υποδομή και την εμπειρία συμμετοχής και προσφοράς σε ανάλογε ςκαταστάσεις, ΜΚΟ, ελληνικών και διεθνών. Ενός “Συντονιστικού ΜΚΟ” που θα ελέγχει, εξειδικεύει, διανέμει και καταγράφει την προσφορά των εθελοντών, της βοήθειας αλλά και της “αλληλεγγύης” σε όλο το δίκτυο των προσφυγικών καταυλισμών στην ελληνική επικράτεια, και μάλιστα σε 24ωρη “ανοιχτή γραμμή” με τα συναρμόδια υπουργεία, το Συντονιστικό για τους πρόσφυγες της κυβέρνησης, αλλά και την ΤΑ, σε κάθε περιοχή! Με αυτό τον τρόπο να προχωρήσει και σε μια “πιστοποίηση” και κατηγοριοποίηση των αλληλέγγυων και όλων των ΜΚΟ, που ενεργοποιούνται σήγμερα, ώστε και να ξεχωρίσει η ( λίγη ) … ήρα από το στάχυ και η βοήθεια να μην είναι ασυντόνιστη και “αυθόρμητη”, αλλά να συντονίζεται να προγραμματίζεται και να ενισχύεται με υποδομές και προετοιμασία ώστε να πολλαπλασιάζεται η έντασή τους σε όσους την χρειάζονται.

One thought on “Να γίνει ένα “Συντονιστικό” από ΜΚΟ, για να μπει stop στους “απατεώνες” και τους “επαγγελματίες αλληλέγγυους”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *