Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Πραξικοπηματική κίνηση, πυροδοτεί την ανασφάλεια και το διχασμό αντί να ενισχύσει τον εμβολιασμό”: Σφοδρή αντίδραση Ξανθού-Ξενογιαννακοπούλου για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

“Πραξικοπηματική κίνηση, πυροδοτεί την ανασφάλεια και το διχασμό αντί να ενισχύσει τον εμβολιασμό”: Σφοδρή αντίδραση Ξανθού-Ξενογιαννακοπούλου για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη νέα κυβερνητική μεθόδευση, να φέρει τελευταία στιγμή και δια της πλαγίας την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός των υγειονομικών και των εργαζόμενων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ.

Ανδρέας Ξανθός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε “με τον χειρότερο τρόπο τις έντονες αντιρρήσεις μας” αφού “χωρίς προηγούμενο διάλογο, εντελώς αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά” έφερε με αλλαγές μέσω νομοτεχνικής βελτίωσης την δυνατότητα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τον εμβολιασμό εντείνοντας την επιστημονική ενημέρωση, αντιμετωπίζοντας τους φόβους των πολιτών που διστάζουν, και ενισχύοντας την κοινωνική εμπιστοσύνη που έχει πληγεί από τα λάθη και τις παλινωδίες της, πυροδοτεί την ανασφάλεια και τον διχασμό της κοινωνίας αναφέρουν χαρακτηριστικά καταλήγοντας ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου!”.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή με τον χειρότερο τρόπο τις έντονες αντιρρήσεις μας σχετικά με την τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και απέδειξε άλλη μία φορά παντελή έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο. Χωρίς προηγούμενο διάλογο, εντελώς αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά με «νομοτεχνική βελτίωση» προέβλεψε με κοινή υπουργική απόφαση τη δυνατότητα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων σε προνοιακές δομές.

Αποκαλύπτεται, όπως έχουμε εξαρχής επισημάνει, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σε αντίθεση με την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής και χωρίς την εμπλοκή του Κοινοβουλίου, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες και εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τον εμβολιασμό εντείνοντας την επιστημονική ενημέρωση, αντιμετωπίζοντας τους φόβους των πολιτών που διστάζουν, και ενισχύοντας την κοινωνική εμπιστοσύνη που έχει πληγεί από τα λάθη και τις παλινωδίες της, πυροδοτεί την ανασφάλεια και τον διχασμό της κοινωνίας στερώντας τον μισθο στους εργαζομένους στο δημόσιο και οδηγώντας σε γενικευμένες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα! Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου!

Leave a Reply

twenty − 9 =

Top