Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Νέα απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο : Έφυγε σε ηλικία 81 ετών η Μάγια Λυμπεροπούλου

Νέα απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο : Έφυγε σε ηλικία 81 ετών η Μάγια Λυμπεροπούλου

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 81 ετών η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου έπειτα από έμφραγμα που υπέστη. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Σαρηγιάννης.

Όπως αναφέρει στο κείμενο του ο κ. Σαρηγιάννης, για το θάνατο της Μάγιας Λυμπεροπούλου ενημερώθηκε από την ηθοποιό Βίκυ Βολιώτη.
«Μάγια Λυμπεροπούλου! 11 Μαρτίου 1940-22 Ιουλίου 2021. Το ελληνικό θέατρο έχασε σήμερα, από έμφραγμα, στις 14.30, μια Μεγάλη -με την ουσιαστική σημασία της λέξης- Ηθοποιό. Μπορεί και τη μεγαλύτερη. Έφυγε, όπως μου είπε η Βίκυ Βολιώτη, μαθήτριά της και ο πιο κοντινός της άνθρωπος, όπως το ήθελε: μόνη, ανεξάρτητη, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με κάποιους ανθρώπους που της άξιζαν γύρω της» έγραψε στην ανάρτησή του.

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς ρόλους.

Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: «Οι δούλες» (2005), «Ιλιάδα» (2010), «’Αγγελοι στην Αμερική» (2010), «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (2013), «Ο θείος Βάνιας» (2009), «Η τριλογία του παραθερισμού» (2011) κ.α. Είχε διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

με πληροφορίες από ethnos.gr, newpost.gr

Leave a Reply

2 × 3 =

Top