Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: “Πόρτα” σε Τσακαλώτο – Λάμπρου – Μπίστη που ήθελαν να θέσουν “θέμα” δηλώσεων Πολάκη …

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: “Πόρτα” σε Τσακαλώτο – Λάμπρου – Μπίστη που ήθελαν να θέσουν “θέμα” δηλώσεων Πολάκη …

Οι αναφορές Πολάκη περί παράταξης δοσίλογων στη Βουλή, για τη Νέα Δημοκρατία απασχόλησαν την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στελέχη άσκησαν κριτική για όσα αναφέρθηκαν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό ενώ κατά τις πληροφορίες ζητήθηκε να υπάρξει κι ένα κείμενο που -χωρίς να αναφέρει το όνομα του Πολάκη- θα έπαιρνε αποστάσεις καταδικαζοντας τέτοιες λογικές και απόψεις. Η πρόταση για κείμενο κατατέθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πάνο Λάμπρου και Νίκο Μπίστη, ωστόσο απορρίφθηκε αφενός διότι θα αναπαρήγαγε εσωστρέφεια κι αφετέρου διότι με αυτήν την λογική θα έπρεπε να στηλιτευθούν κι άλλες απόψεις που έχουν διατυπωθεί από στελέχη και αποτέλεσαν αντικείμενο αρνητικής συζήτησης από την απέναντι πλευρά.

Συγκεκριμένα θέμα τέθηκε εντόνως για τον Παύλο Πολάκη και μάλιστα από δύο πλευρές, δηλαδή τόσο από στελέχη της Ομπρέλας (53 + κομματικοί) όσο και από στελέχη της Γέφυρας (Μπίστης και άλλοι). Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πιο εμφατικά έθεσε το ζήτημα η πλευρά της Γέφυρας. Η συζήτηση ήρθε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη στη Βουλή για την «παράταξη των δοσιλόγων» και την ανάρτησή του το βράδυ της Δευτέρας.

Σημειωτέον πως για το θέμα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη στο Κοντρα πήρε αποστάσεις από αυτήν την άποψη -εξηγώντας όμως ότι πολλές φορές η πολιτική αντιπαράθεση οδηγεί σε σκληρό διάλογο – και τονίζοντας ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η παράταξη του Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες διερευνήθηκε από αυτήν την πλευρά το ενδεχόμενο να μπει μια έμμεση αναφορά και στο κείμενο της Πολιτικής απόφασης, ωστόσο δεν προχώρησε.

Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα τέθηκε το ζήτημα της διαφοροποίησης των Φίλη και Δρίτσα στην πρόσφατη ψηφοφορία για το Ελληνικό, στάση για την οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του όπως και για το επιχείρημα που είχε επικαλεστεί ο Νίκος Φίλης στην δημόσια δήλωση διαφοροποίησης στο συγκεκριμένο θέμα, ότι το όργανο του «πρωινού καφέ», στο οποίο είχε ληφθεί η απόφαση για θετική ψήφο, δεν είναι επίσημο κομματικό όργανο (θέση που υπονοεί ότι οι κατευθύνσεις του δεν είναι δεσμευτικές).

Στοιχείο αντιπαράθεσης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτέλεσε και το ερώτημα αν το πολιτικό κέντρο της Κουμουνδούρου μπορεί να παίρνει πολιτικές αποφάσεις. Κι αυτό με αφορμή την πρόσφατη διαφοροποίηση βουλευτών του κόμματος για την ψήφιση από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης του νομοθετήματος για το Ελληνικό.

Κατά τις πληροφορίες το θέμα έθεσαν στο όργανο οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δριτσας. Οι δύο τελευταίοι είχαν εκφράσει την διαφοροποίηση τους για την θέση του κόμματος. Η απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε ήταν πως έχει αποφασιστεί ότι το πολιτικό κέντρο έχει την θεσμική κάλυψη να λαμβάνει αποφάσεις. Στον αντίποδα ακούστηκε ότι καλό θα ήταν για μεγάλα θέματα να συνεδριάζει και αποφασίζει το Πολιτικό Συμβουλιο του κόμματος.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

sixteen − thirteen =

Top