Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πρώτα δίνει “λίστα Πέτσα”, μετά τους χρεώνει το κυβερνητικό μπάχαλο! Μητσοτάκης στο Star: Έσείς στα ΜΜΕ έχετε ευθύνη γιατί φιλοξενείτε ειδικούς με απόψεις που δεν συμπίπτουν πάντα (vid)

Πρώτα δίνει “λίστα Πέτσα”, μετά τους χρεώνει το κυβερνητικό μπάχαλο! Μητσοτάκης στο Star: Έσείς στα ΜΜΕ έχετε ευθύνη γιατί φιλοξενείτε ειδικούς με απόψεις που δεν συμπίπτουν πάντα (vid)

Από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία δείχνει αξισημείωτη συνέπεια η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι από την αρχή της πανδημίας πριν από ένα περίπου χρόνο κουνάει το δάχτυλο σε όποιον άλλο εκτός από τον εαυτό της για τα τραγικά αποτελέσματα της διαχείρισης της.

Πρώτα ήταν οι πολίτες που φταίνε γιατί δεν πειθαρχούν στα μέτρα, μετά ήταν οι νέοι στις πλατείες, η αντιπολίτευση που κάνει κριτική και δεν βάζει πλάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει μόνο διαδηλώσεις, οι υγειονομικοί που διαδίδουν fake news ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ενώ την προηγούμενη βδομάδα για το πρωτοφανές (ακόμα και για αυτήν την κυβέρνηση) μπάχαλο με την απόφαση για “πάγωμα” στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ήταν οι λοιμωξιολόγοι που ευθύνονταν, σύμφωνα με πολλά κυβερνητικά στελέχη, για το αλαλούμ και τις σφοδρές αντιδράσεις των εμπόρων.

Σήμερα, έχουμε το νέο επεισόδιο στο σίριαλ “ποιος (άλλος) φταίει, εκτός από εμάς;”, με την απάντηση να είναι: τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι!

Την αρχή έκανε ο Άκης Σκέρτσος, πορτ παρόλ πλέον του πρωθυπουργού που έδωσε τον τόνο το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα”, λέγοντας ότι “η σύγχυση προκαλείται από την πολυφωνία. Έχουν ένα μέρος ευθύνης και τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι και οι ειδικοί επιστήμονες που βγαίνουν και καταθέτουν πολλές απόψεις”.

Το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις σκληρές ερωτήσεις που του έκανε η σύζυγος του βουλευτή του Θ.Ρουσόπουλου Μάρα Ζαχαρέα στο Star, είπε ότι αν άλλαζε κάτι θα ήταν ότι “τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν όσο καθαρό θα ήθελα. Και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς. Υπάρχει μια ευθύνη προφανώς και δική σας, των μέσων, γιατί φιλοξενείτε με πάρα πολύ μεγάλη άνεση πάρα πολλούς ειδικούς των οποίων οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα”!

Πλήρης ταύτιση!

Μάλλον επειδή η στοχοποίηση των επιστημόνων της Επιτροπής δεν “έπιασε” αφού αντιδρούν, διαφοροποιούνται και “δίνουν” πλέον την κυβέρνηση για τις παλινωδίες και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, η κυβέρνηση στράφηκε στον τελευταίο “τροχό της αμάξης”, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, στους οποίους προσπαθεί πλέον να χρεώσει την πλήρη αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, αναμένοντας προφανώς ότι λόγω “λίστας Πέτσα” και άλλων…ευνοϊκών ρυθμίσεων δεν θα αντιδράσουν…

(για την ιστορία, η Μάρα Ζαχαρέα προσπάθησε να ψελλίσει ότι “οι δημοσιογράφοι είναι θεμιτό, νομίζω, να καλούν και Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους της Επιτροπής. Το θέμα είναι να μην υπάρχει αλαλούμ απόψεων…”)

Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης εδώ:

Leave a Reply

seventeen − 6 =

Top