Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Πληρωμένη” απάντηση Φάμελλου στον Οικονόμου μέσα στο ΣΚΑΙ: Οι φόροι πληρώνουν τα δάνεια που πήρατε (τα κανάλια) από τους προηγούμενους

“Πληρωμένη” απάντηση Φάμελλου στον Οικονόμου μέσα στο ΣΚΑΙ: Οι φόροι πληρώνουν τα δάνεια που πήρατε (τα κανάλια) από τους προηγούμενους

Απάντηση “στα ίσια” έδωσε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Δημήτρη Οικονόμου καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Αφού ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε για τα πιο “ανώδυνα”, δηλαδή για το μέτρο του περιορισμού της πλαστικής σακούλας, στα οποία ο παρουσιαστής έδειξε να συμφωνεί λέγοντας ότι και εμείς οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και αντιλήψεις γιατί περιβαλλοντικά είμαστε στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, πέρασε στο “κυρίως πιάτο” που ήταν η συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Εκεί, ο Δ.Οικονόμου βρήκε αφορμή, να επαναλάβει τα γνωστά επιχειρήματα ότι “εσείς (αυτή η κυβέρνηση) χρεοκοπήσατε τη χώρα, μας έχετε ρημάξει στους φόρους, κλπ” ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι έχει ακούσει και τους δανειστές που είπαν ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης η υπερφορολόγηση που δεν ήθελε να κάνει άλλες μεταρρυθμίσεις.

“Εγώ αυτό που ξέρω”, απάντησε ο Σ.Φάμελλος, “είναι ότι οι μέντορες της ιδιωτικής οικονομίας, όπως ο κ.Σόιμπλε την περίοδο του 2015 δεν έκαναν πίσω στην προκαταβολή φόρου και στην υπερφορολόγηση γιατί ήθελαν να πάρουν πίσω τα λεφτά που είχαν δανείσει στην Ελλάδα τα οποία κάποιοι τα έκαναν δάνεια με αέρα στα κανάλια, θα το θυμάστε κ.Οικονόμου γιατί ειπώθηκε στην εξεταστική επιτροπή στην Βουλή“.

“Η φορολογία αυξήθηκε για να καλυφθεί η χρεοκοπία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τη χώρα στην κατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας δεν την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη χώρα θα την βγάλει από τη χρεοκοπία ο ΣΥΡΙΖΑ” πρόσθεσε ο αν.Υπουργός Περιβάλλοντος και κατέληξε επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε (φεύγοντας από το Eurogroup) o Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι τα δύο πρώτα προγράμματα ήταν λάθος αλλά τα δέχτηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και στόχος τους ήταν μόνο να διασώσουν τις τράπεζες του εξωτερικού. “Όταν ο πρόεδρος του Eurogroup κατηγορεί τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι δέχτηκαν λάθος προγράμματα για να σώσουν ιδιωτικές τράπεζες της Ευρώπης του εξωτερικού περιμένουμε μία απάντηση στη Βουλή και αυτή η απάντηση δεν έχει έρθει“.

Δείτε εδώ το βίντεο (από το 10.45′ η συζήτηση για τη χρεοκοπία και τα δάνεια)

Leave a Reply

Top