Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Επικό σχόλιο του Δημ Τζανακόπουλου για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και την πρεμούρα του να “υπερασπιστεί” τον Στουρνάρα! “Έμαθε να γράφει πριν μάθει να διαβάζει. Ας γυρίσει στο δημοτικό.”

Επικό σχόλιο του Δημ Τζανακόπουλου για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και την πρεμούρα του να “υπερασπιστεί” τον Στουρνάρα! “Έμαθε να γράφει πριν μάθει να διαβάζει. Ας γυρίσει στο δημοτικό.”

Στα όρια της ειρωνίας το ποστ που ανάρτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αποδέκτη τον γνωστό … σχολιαστή του ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου και την παρέμβαση του τελευταίου υπερασπιστικά, προς τον Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τις σχέσεις κυβέρνησης και του Διοικητή της ΤτΕ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Τι δεν κατανοεί ο τηλεσχολιαστής

Επειδή το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος δεν προβλέπει ότι τη γενική οικονομική πολιτική διαμορφώνει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου και οι συν αυτώ, αλλά αντίθετα προβλέπει σχετικά: »Πρωταρχικός σκοπός της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του γενικού επιπέδου των τιµών. Με την επιφύλαξη του πρωταρχικού σκοπού **η Τράπεζα στηρίζει τη γενική οικονοµική πολιτική της Κυβέρνησης**».

Επειδή το πλήρες άρθρο 5Α του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπει: »**Κατά την άσκηση των αρµοδιοτήτων τους**, η Τράπεζα της Ελλάδος και τα µέλη των οργάνων της δε ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση ή οργανισµούς. Η Κυβέρνηση και οι λοιποί φορείς πολιτικής εξουσίας δεν επιδιώκουν να επηρεάζουν τα όργανα της Τράπεζας **κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους**».

Επειδή ο κύριος Παπαδημητρίου, καίτοι προβάλλει εαυτόν ως διαβαστερό και διαβασμένο σε αντίθεση με την »ομάδα των νεαρών πραιτωριανών» που περιβάλλει τον Πρωθυπουργό, κατάφερε να μη διαβάσει το πλήρες άρθρο 5Α, πολλώ δε μάλλον το προηγούμενο άρθρο 4. Ιδιαιτέρως δε τα τμήματα αυτών που έχουν τεθεί εντός αστερίσκων.

Επειδή η δήλωσή μου, όπως μεταφέρεται από τον διαβαστερό κύριο »για την ιστορία», έχει ως ακολούθως: »Ο κύριος Στουρνάρας είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Οφείλει να λειτουργεί **με βάση τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, πάντοτε στο πλαίσιο των γενικών πολιτικών που καθορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο**».

Επειδή προδήλως ο κύριος Παπαδημητρίου ούτε αυτή τη δήλωση κατάφερε να διαβάσει σωστά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Την άμεση επιστροφή του κυρίου Παπαδημητρίου στο δημοτικό προκειμένου να μάθει ανάγνωση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξή μας για το τραγικό πρωθύστερο που συγκεφαλαιώνεται στο πρόσωπό του. Έμαθε να γράφει φαίνεται πριν μάθει να διαβάζει.]

Πηγή φωτό: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top