Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβες” από το λογογράφο του Καραμανλή! Γ.Λούλης: Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει, ο Σαμαράς συνομιλούσε κρυφά με τη Χρυσή Αυγή

“Βόμβες” από το λογογράφο του Καραμανλή! Γ.Λούλης: Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει, ο Σαμαράς συνομιλούσε κρυφά με τη Χρυσή Αυγή

Συνέντευξη στην “Εφημερίδα των Συντακτών” παραχώρησε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή και επί σειρά ετών επικοινωνιολόγος της ΝΔ Γιάννης Λούλης, όπου ερωτώμενος για τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ότι “είναι εδώ για να μείνει”.

Και αυτό γιατί όπως λέει “τα δύο δύο πρώην κυρίαρχα κόμματα παραμένουν απωθητικά. Και διότι έχει κάποιες δικές του δυνάμεις, συν βεβαίως σοβαρές αδυναμίες. Κύρια αδυναμία του είναι ότι ρέπει προς επιπόλαιες αντιδράσεις. Είναι όμως σίγουρα ένας δρομέας αντοχής», προσθέτει.

Συμπληρώνει δε, ερωτηθείς σχετικά με την κεντροαριστερά πως “ό,τι απομένει από το ΠΑΣΟΚ είναι τοξικό. Γι’ αυτό το μεγαλύτερο κομμάτι της Κεντροαριστεράς, που είναι πλειοψηφικό ρεύμα στο εκλογικό σώμα, θα στρέφεται κυρίως στον Τσίπρα“.

Μιλώντας για το νέο βιβλίο του «Στις ρίζες του κακού: Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η Μεταπολίτευση» ο Γιάννης Λούλης αναφέρεται επίσης και στην Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτηρίζει παραδοσιακά Δεξιά. «Η ΝΔ δεν έγινε ποτέ, στην μετακαραμανλική εποχή, ένα γνήσιο κεντροδεξιό κόμμα. Παρέμεινε μια παραδοσιακή Δεξιά. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο μόνος ηγέτης της που ανοίχτηκε στον μεσαίο χώρο. Όμως, το άνοιγμα αυτό ήταν επιφανειακό από την ώρα που δεν άλλαξε συθέμελα το κόμμα του, συγκρουόμενος με τα βαρίδια του. Ο Σαμαράς ήταν η επιτομή της δεξιάς στροφής. Με υπόγειους συνομιλητές της Χρυσής Αυγής και ακραία δεξιά στελέχη. Ο νυν αρχηγός του κόμματος μπορεί να έχει ένστικτα στροφής προς το Κέντρο, όμως τον έχει καταπιεί το κόμμα του».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Λούλη στην “Εφημερίδα των Συντακτών” που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα.

Πηγή: koutipandoras.gr 

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top