Είστε εδώ

Η πρόταση του the FAQ βρίσκει “ανταπόκριση”. Γ Μουζάλας: “Υπάρχει και σκάρτο υλικό στις ΜΚΟ, τα χρήματα μόνο σε 8 διεθνώς αναγνωρισμένες Οργανώσεις …”

Το the FAQ, αναφερόμενο πριν από 2 εβδομάδες στο τεράστιο θέμα που προκαλούσαν με τη “δράση” τους ανεξέλεγκτες ή και ύποπτες ΜΚΟ, που κινούνταν με προσωπική στόχευση και υπονομευτικό ήθος, στο χώρο των προσφύγων και των μεταναστών, είχε προτείνει τη δημιουργία ενός κεντρικού οργάνου, από κορυφαίες αναγνωρισμένες διεθνώς ΜΚΟ, που θα αναλάμβαναν το συντονισμό των δράσεων καθώς και την κατανομή και την πιστοποίηση των αλληλέγγυων και των μελών άλλων ΜΚΟ, στους χώρους συγκέντρωσης και στους καταυλισμούς. Η πρόταση βρήκε ανταπόκριση από την Πολιτεία, καθώς το ΥπΠροΠο, εδώ και λίγες ημέρες ασκεί πλέον αυστηρό έλεγχο σε όσους προσεγγίζουν τους χώρους με πρόσφυγες ή μετανάστες, αλλά μπαίνει και σε εφαρμογή ένα σχέδιο κεντρικής καταγραφής των ΜΚΟ, που θα δραστηριοποιούνται στις προσφυγικές ροές.΄Αναφερόμενος στο θέμα των ΜΚΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Επιτροπής είπε ότι ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο στην Ελλάδα, αναγνώρισε όμως ότι «υπάρχει σκάρτο υλικό το οποίο δεν βοηθάει ή βοηθάει εκ του πονηρού».Πρόσθεσε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργείται πλήρες αρχείο καταγραφής των οργανώσεων αυτών.
Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότησή τους είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να δοθούν τα χρήματα της ΕΕ στο ελληνικό κράτος, αλλά για τεχνικούς λόγους αυτό δεν έγινε εφικτό.
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα τα χρήματα θα δοθούν μόνο σε οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένες ΜΚΟ ενώ συμφωνήθηκε το 50% προσλήψεων και το 60% των αγορών για προμήθειες να γίνουν από την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *