Είστε εδώ
Home > FAQ news > Να γιατί ο Άδωνις, ενώ έλεγε ότι θα μηνύσει τον προστατεύομενο μάρτυρα, τώρα υπερασπίζεται το Μανιαδάκη – Το ταξίδι στις Βρυξέλλες

Να γιατί ο Άδωνις, ενώ έλεγε ότι θα μηνύσει τον προστατεύομενο μάρτυρα, τώρα υπερασπίζεται το Μανιαδάκη – Το ταξίδι στις Βρυξέλλες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ επί μήνες απειλούσε ότι θα τραβήξει την κουκούλα από τους προστατευόμενους μάρτυρες και θα τους σύρει στα δικαστήρια και τη δικαιοσύνη ως “ψευδομάρτυρες” από την ώρα που αποκαλύφθηκε – μετά από ενέργειες της δικαιοσύνης – η ταυτότητα ενός εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα του πρώην άτυπου συμβούλου του (όπως και άλλων γαλαζοπράσινων Υπουργών) στο Υπουργείο Υγείας Ν.Μανιαδάκη (άμισθος), όχι μόνο δεν απειλεί πλέον να τον σύρει στα δικαστήρια αλλά έχει αναλάβει και την υπεράσπισή του.

Μάλιστα, μιλώντας στο ΟΡΕΝ προανήγγειλε ουσιαστικά ως εκπρόσωπος Τύπου του κ.Μανιαδάκη ότι εκείνος θα προχωρήσει σε μηνύσεις και κατά των δύο άλλων προστατευόμενων μαρτύρων προκειμένου να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα όμως με το ΦΕΚ 15.1.2014 ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες μαζί με το Νίκο Μανιαδάκη, την κ.Κατραβά και μία σειρά άλλων στελεχών του Υπουργείου Υγείας για να παρεβρεθούν σε συνέδριο, πράγμα που αποδεικνύει ότι ήταν στενός συνεργάτης του τότε Υπουργού.

Η εφημερίδα Documento καταγγέλλει ότι ο Ν.Μανιαδάκης είχε ουσιαστικά “στρατολογηθεί” από τον Κ.Φρουζή και τη Novartis προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντα της εταιρείας. Μάλιστα στο σημερινό φύλλο αποκαλύπτονται καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Μανιαδάκης ήταν “εισπράκτορας υπουργών” και ο «Money-Dakis της Novartis». «Στρατολογήθηκε από τον φαρμακευτικό κολοσσό για να γίνει «γέφυρα» για τους πολιτικούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, σε tweet που ανέβασε χθες Παρασκευή, αποκαλύπτει βίντεο όπου ο Νίκος Μανιαδάκης φαίνεται σε ομιλία του να επιβεβαιώνει την στενή σχέση του με τον Mr Novartis K. Φρουζή, την ίδια μαλιστα περίοδο που ήταν άμισθος και άτυπος σύμβουλος των Υπoυργών Υγείας στην πολιτική του φαρμάκου και κατά συνέπεια στην διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων..

“Τι λέει, σήμερα, ο Μανιαδάκης; Οτι συνέβαλε στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης (1ο-2ο μνημόνιο).Οτι ωφέλησε τον ελληνικό λαό.Ωραία… Τώρα,δείτε τον (2011) να επιχειρηματολογεί ως μέγας υπερασπιστής των φαρμακευτικών εταιρειών.Πάντα σε συνεργασία με τον Φρουζή! #Novartis_Gate” γράφει χαρακτηριστικά στην αναρτηση του Γ Χριστοφορίδης

Leave a Reply

Top