Είστε εδώ

Διπλός διασυρμός! Μετά την έκθεση – κόλαφο για τις υποκλοπές της Pega η κυβέρνηση ξαμόλυσε … την Ασημακοπούλου και τα “βύσματά” της στο ΕΛΚ να την “περιμαζέψουν” !!!

Αναστάτωση στο Μαξίμου για το προσχέδιο …

Η δημοσιοποίηση του προσχεδίου της έκθεσης από τη φιλελεύθερη εισηγήτρια της PEGA Σόφι ιντ Βελντ προκάλεσε δυσαρέσκεια στα μέλη του ΕΛΚ και μετά από έντονες πιέσεις του συντονιστή του ΕΛΚ, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την παρουσίαση του προσχεδίου, ο πρόεδρος της PEGA Γερόεν Λένερς (επίσης στέλεχος του ΕΛΚ) υποχρεώθηκε σε μια μάλλον αμήχανη δήλωση σύμφωνα με την οποία, το προσχέδιο που παρουσιάστηκε από την κα Βελντ «δεν πρόκειται για την τελική μορφή του κειμένου» και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να εκληφθεί ως έκφραση των συμπερασμάτων ή της θέσης της εξεταστικής επιτροπής στο σύνολό τους».

Μάλιστα η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατηγόρησε την Σόφι ιντ Βελντ για «μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και στο ίδιο πνεύμα με τις ανακοινώσεις του ΕΛΚ σημείωσε ότι «το προσχέδιο που παρουσίασε η ευρωβουλευτής Ιντ Βελντ δεν συνιστά την τελική εκδοχή της Επιτροπής και δεν αποτελεί, επί του παρόντος, τα συμπεράσματα ή την τελική θέση της Επιτροπής PEGA».

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας η συνέντευξη Τύπου της Σόφι ιντ Βελντ προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση, στον απόηχο της χτεσινής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε την ύπαρξη κέντρου που μπορεί να κάνει παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, αλλά αρνήθηκε ότι το κέντρο αυτό σχετίζεται με την κυβέρνηση και το μέγαρο Μαξίμου.

Σύμπτωση, κίνητρο και χρήματα
Η Σόφι ιντ Βελντ πάντως τόνισε ότι από τα δεδομένα που έχει συλλέξει η PEGA για τα κακόβουλα λογισμικά στην Ευρώπη, τα λογισμικά αυτά προορίζονται και πωλούνται σε κυβερνήσεις ή σε κάποιους ιδιώτες και είναι πολύ ακριβά και για να τα προμηθευθεί κάποιος ιδιώτης. Θα πρέπει να διαθέτει δισεκατομμύρια αλλά και κίνητρο για τις εν λόγω παρακολουθήσεις σημείωσε ακόμη εστιάζοντας στο προφίλ των παρακολουθούμενων.

Η λίστα που δημοσιεύθηκε, και που δεν αμφισβητήθηκε από την κυβέρνηση, είναι μία λίστα που περιλαμβάνει πολιτικούς και δημοσιογράφους, άρα θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο αντίστοιχο κίνητρο είπε η κα Βελντ και πρόσθεσε: «Ποιος θα είχε τα χρήματα και θα τα διέθετε για την παρακολούθηση αυτών των ατόμων;» αναρωτήθηκε με νόημα και διερωτήθηκε κατά πόσο είναι σύμπτωση ότι «ακόμα έχει αποδειχθεί ότι άτομα που βρίσκονται στη λίστα παρακολουθούνταν και από τις εθνικές υπηρεσίες»

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *