Είστε εδώ

Διασυρμός! Οι λονδρέζικοι Times έβγαλαν ψεύτη τον Πρωθυπουργό για όσα είπε στο Νίκο Χατζηνικολάου κατά του Κώστα Βαξεβάνη!

Απίστευτη κατρακύλα και διασυρμός της κυβέρνησης! Οι Times του Λονδίνου αδειάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υπάρχει απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου από το 2016, η οποία εμπλέκει τον Κώστα Βαξεβάνη «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο». «Οι Times έχουν αποκτήσει ένα αντίγραφο της δικαστικής απόφασης, η οποία δεν κάνει καμία ρητή αναφορά στον Βαξεβάνη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Δημοσίευμα Times

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento προανήγγειλε αγωγή κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας (Sunday Times) είχε φιλοξενήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη είχε επιτεθεί στον Κώστα Βαξεβάνη με ακριβώς τους ίδιους ισχυρισμούς, κάνοντας λόγο για σύνδεση του τελευταίου με Ρώσο ολιγάρχη.

Μάλιστα, τότε ο Βαξεβάνης είχε αποστείλει επιστολή διάψευσης προς τους Times όπου αποδομούσε τις κατηγορίες του Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ο πραγματικός λόγος πίσω από τη τοξική συμπεριφορά του Έλληνα πρωθυπουργού είναι πως μισεί τη κριτική και την ερευνητική δημοσιογραφία».

Δημοσίευμα Times

Καθημερινά, ο κλοιός γύρω από τον Μητσοτάκη κλείνει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Το ένα ευρωπαϊκό μέσο μετά το άλλο ξαναπιάνει το νήμα του ελληνικού Watergate και αποκαλύπτει τη δράση του παρακράτους Μητσοτάκη ενώ έχει ειδική σημασία πως μέχρι και οι βρετανικοί Times διαψεύδουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα μεταφέρεται η απόφαση του Βαξεβάνη να καταθέσει αγωγή κατά των συκοφαντιών του Μητσοτάκη. Εξάλλου, μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε τον πρωθυπουργό.

Τέλος, οι Times βάζουν στο κάδρο των υποκλοπών με ξεκάθαρο τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωστοποιώντας στους αναγνώστες τους πως είχε αναλάβει προσωπικά τον έλεγχο της ΕΥΠ. Επίσης, αναφέρουν ότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών ο Πρωθυπουργός απέπεμψε τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, παρόλο που ο ίδιος υποστηρίζει πως η παρακολούθηση ήταν νόμιμη για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *