Είστε εδώ

Αυτό το … “αγόρι”, μας απειλεί! Και μας λέει, πως να “φυλάμε” το Αιγαίο από “εισβολές”…

Αυτό το “παιδί” μας …απειλεί ! Και έρχεται να μας κάνει και μαθήματα, πως να προφυλάξουμε καλύτερα αλλά και πως να υπερασπιστούμε με μεγαλύτερη αίσθηση καθήκοντος τα εθνικά μας (θαλάσσια) σύνορα…
«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, ( που έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο του Συμποσίου Ασφαλείας του Μονάχου το Σαββατοκύριακο. Ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας και έχει επανειλημμένως ταχθεί με τις ακραίες θέσεις που εκφράζουν εντός ΕΕ η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων, την ανύψωση φρακτών και την αποτροπή των προσφύγων ), κάτι τέτοιο θα έστελνε το «κατάλληλο» μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη. «Πρέπει να μειώσουμε τις ροές των προσφύγων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα» λέει ο αυστριακός ΥΠΕΞ, που υποστηρίζει την άποψη ότι η «φραγή» πρέπει να μπει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων και όχι στα ελληνοτουρκικά, Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία παρά την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *