Είστε εδώ

“Έσπασε” το μπλόκο στον διάλογο.Την Τρίτη το ραντεβού Τσίπρα με Αγρότες

Ξαφνική εκτόνωση. Την Τρίτη, όπως όλα δείχνουν ( πληροφορίες του the faq ), θα γίνει η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλ Τσίπρα με τους Αγρότες και έτσι θα μπει ένα τέλος στο ” μπλοκάρισμα ” της διαδικασίας του διαλόγου, που είχε προκaλέσει η αδιάλλακτη στάση ορισμένων σκληροπυρηνικών ” κέντρων ” στον αγροτικό κόσμο, που συντάχθηκαν από την αρχή με τις πιο απόλυτες θέσεις αλλά και την ακραία αντιπολίτευση… Στη συνάντηση θα προσέλθουν αρχικά οι πιο διαλλακτικοί αγρότες από τα Τέμπη, καθώς εκεί παρατηρείται από το πρωί της Κυριακής και μετά και την ” κάτω του προσδοκώμενου ” κινητοποίηση και συμμετοχή στην επιχείρηση ” κατάληψης του Συντάγματος “,  ο πιο έντονος διχασμός και ρήγματα στο ” κίνημα των τρακτέρ “.
Την κόπωση που ήδη είναι έντονη στον αγροτικό κόσμο. αλλά και το γεγονός ότι πολλοί αγρότες εκτιμούν ότι η ταυτότητα του αγώνα τους έχει ήδη αλλοτριωθεί από τα χαρακτηριστικά που προσπαθούν αν του επιβάλλουν τα ΜΜΕ, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για δικούς τους λόγους, θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση στη βάση προτάσεων ” κατανόησης ” και “ σεβασμού ” στην αγροτική συνεισφορά στις κοινωνικές δομές, «διευκολύνωντας» όσους αγρότες επιθυμούν την εκτόνωση καταθέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου την – ήδη διαμορφωμένη – βελτιωτική πρόταση για το ασφαλιστικό των αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση που θα είναι game changer θα είναι η δέσμευση της κυβέρνησης για ” κόκκινη γραμμή ” με τους θεσμούς την διατήρηση αυτόνομου και ανεξάρτητου του ΟΓΑ.
Κομβικής σημασίας για την απεμπλοκή του διαλόγου από τα μπλόκα και την έλευσή του στο τραπέζι του διαλόγου θα είναι η στάση των σκληροπυρηνικών της Νίκαιας ( όπου τον πρώτο λόγο έχουν πάντα ο Μπούτας και ο Περισσός ), καθώς και το γεγονός ότι πλησιάζει ο Μάρτιος και αναγκαστικά τελειώνει και η εποχή της αγρανάπαυσης για τους αγρότες…

Μια σκέψη στο ““Έσπασε” το μπλόκο στον διάλογο.Την Τρίτη το ραντεβού Τσίπρα με Αγρότες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *