Είστε εδώ

Υπηρεσία logistics για 4500 πρόσφυγες δημιούργησε η Περιφέρεια Αττικής.Δούρου: Λύσεις ουσίας και όχι … τηλεθέασης!

Τη δημιουργία «Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων», αποφάσισαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, για όλη τη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής με αίσθηση ευθύνης απέναντι σε ένα εθνικό θέμα όπως είναι το προσφυγικό, λαμβάνει αποφάσεις με συντονισμένο τρόπο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να δώσει λύσεις στο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ουσιαστικές λύσεις, στέρεες λύσεις που δεν στοχεύουν στον εντυπωσιασμό ή στην τηλεθέαση αλλά στην αντιμετώπιση μιας πολυπαραγοντικής κατάστασης, η οποία ακριβώς λόγω της φύσης της απαιτεί σοβαρότητα και συστηματικότητα στην αντιμετώπισή της».
Από την πλευρά του, ερωτηθείς σχετικά, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, υπογράμμισε: «Η συνεργασία αυτή είναι η αναγκαία συνέχεια της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με τους φορείς παραγωγής και εμπορίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η οργανωμένη συγκέντρωση των προσφορών , η ασφαλής φύλαξη και η απαραίτητη συντήρηση, και η βέλτιστη διανομή προς τα σημεία προσωρινής διαμονής των προσφύγων. Η Περιφέρεια Αττικής. Με τη συνεχή κοινωνική της δράση είναι ο ενδεδειγμένος φορέας που μπορεί να εγγυηθεί τις παραπάνω επιδιώξεις. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της πολιτείας, και η εξέλιξή της θα συναρτάται από τις αποφάσεις του Διυπουργικού Συντονιστικού Οργάνου, με το οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή».
ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Κοινή επιδίωξη των δύο μερών είναι η συντονισμένη συγκέντρωση, ασφαλής αποθήκευση, η σωστή καταγραφή και ο έγκαιρος εφοδιασμός των σημείων όπου παραμένουν πρόσφυγες για το διάστημα που τα δύο μέρη συμφωνούν ότι υπάρχει ανάγκη. Το Κέντρο διαχείρισης δημιουργείται άμεσα στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου δίπλα στις εγκαταστάσεις του TAE KBON NTO, στο χώρο που είναι γνωστός ως «Εσπλανάδα», ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου – ΕΤΑΔ ΑΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *