Είστε εδώ
Home > FAQ news > Υπερψηφίστηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός με “ναι” και από το Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων

Υπερψηφίστηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός με “ναι” και από το Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων

Με 154 ψήφους υπέρ, μεταξύ των οποίων και αυτή του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τρίτης ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019, ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός.

Σε σύνολο 297 βουλευτών, που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, 143 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Υπέρ ψήφισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλλει στη σημερινή του ομιλία, εξηγώντας τους 3 λόγους που τον εμποδίζουν να τον καταψηφίσει, “τρία πράγματα που άλλαξαν σε σχέση με τους προηγούμενους προϋπολογισμούς που έχω καταψηφίσει”.

«Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, ξεκινά να αποκαθιστά αδικίες και βάζει ένα τέλος στην κατρακύλα της οικονομίας. Σας καλώ να εξετάσετε την πρόταση νόμου που έχω καταθέσει μήπως μου δώσετε και ένα λόγο για να πιστέψω το άνοιγμά σας προς το κέντρο, το κέντρο που ονειρεύτηκα, το κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ. Πάντα πρώτοι, πάντα πρωταγωνιστές. Η δημοκρατία μας η Ελλάδα μας, οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Με σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, να βρίσκομαι δίπλα. Πάντα δίπλα του ήμουν, εκεί ανήκω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ναι” στον προϋπολογισμό είπε και ο Νίκος Κοτζιάς, εκτός από τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων που δεν περνάνε από τη Βουλή, λέγοντας ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση να περνούν από τη Βουλή όλες οι δαπάνες, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: left.gr, altsantiri.gr, newsit.gr

Leave a Reply

Top