Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια: Μετά από όλα αυτά, ψυχραιμία πρέπει να κάνει ο λαός που βλέπει την κυβέρνηση να χειρίζεται με απίστευτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια: Μετά από όλα αυτά, ψυχραιμία πρέπει να κάνει ο λαός που βλέπει την κυβέρνηση να χειρίζεται με απίστευτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα

“Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βασιστεί στις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Για αυτό το λόγο και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε” με το Όρουτς Ρέις ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για την επέτειο των Ιμίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας διαχείρισης πρωτοφανούς ελαφρότητας από πλευράς κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Πριν λίγες μέρες μας είπαν ότι το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις παρασύρθηκε δυτικά από τον άνεμο, παρόλο που αυτός φυσούσε από τα Βορειοδυτικά.

Την επόμενη μας είπαν ότι η Τουρκία δοκίμαζε τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που κατά τη διάρκεια της κρίσης αντάλλασσε παραινέσεις ψυχραιμίας μεταξύ της.

Και σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Ορουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”!

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βασιστεί στις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Για αυτό το λόγο και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε.

Ωστόσο, μετά από όλα αυτά, η παραίνεση για ψυχραιμία πρέπει να αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που συνειδητοποιεί ότι μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τα εθνικά μας θέματα.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

One thought on “Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια: Μετά από όλα αυτά, ψυχραιμία πρέπει να κάνει ο λαός που βλέπει την κυβέρνηση να χειρίζεται με απίστευτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα

Leave a Reply

Top