Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τους δίνει “στεγνά” ο Σουλτάνος: Δεν είχαμε κρίση φέτος στα Ίμια γιατί ζητήσαμε από την Ελλάδα να μην κάνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν

Τους δίνει “στεγνά” ο Σουλτάνος: Δεν είχαμε κρίση φέτος στα Ίμια γιατί ζητήσαμε από την Ελλάδα να μην κάνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν

Φωτιές” ανάβει πάλι ο Ερντογάν σε νέες δηλώσεις που έκανε με τη συνηθισμένη του προκλητικότητα σχετικά με την πρόσφατη επέτειο της κρίσης των Ιμίων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σε αντίθεση με ό,τι γινόταν από την προηγούμενη κυβερνήση, όπου ο ΥΠΕΘΑ πετούσε στεφάνι στη θάλασσα των Ιμίων προς τιμήν των νεκρών Ελλήνων στρατιωτικών, η σημερινή κυβέρνηση δεν το έκανε γιατί η Άγκυρα είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα προκειμένου να μην “ζήσουμε κρίση”!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Ερντογάν είπε ότι “φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως, αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν, τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως, αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια), δεν θα γίνει και από την πλευρά μας. Ο υπουργός Άμυνάς μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ιμια) και στα υπόλοιπα νησιά“.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «συγκεκριμένη στάση» της χώρας του και ανέφερε πως η Τουρκία «δήλωσε πως, αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν», τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι τις ημέρες που συμπληρώνονταν 24 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, το τουρκικό Ορούτς Ρέις έκανε “βόλτα” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα γιατί το “πήρε ο αέρας” όπως ισχυρίστηκαν ανερυθρίαστα κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλος συνιστούσε “ψυχραιμία” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε μόνος του σε εκδήλωση κοπής πίτας!

Αυτό που θα περίμενε κανείς σε αυτή τη φάση, θα ήταν μία διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση των ισχυρισμών του Ερντογάν.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι σαν να μένει αναπάντηση, για άλλη μία φορά, η προκλητική προσπάθειά του να “υπενθυμίσει” ποιος φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όταν ο ΥΠΕΘΑ της προηγούμενης κυβέρνησης πετούσε πάνω από τα Ίμια για να ρίξει ένα στεφάνι στη θάλασσα για τους 3 Έλληνες στρατιωτικούς, θύματα της κρίσης των Ιμίων το 1996, βουλευτέςτης Νέας Δημοκρατίας υποστήριζαν ότι αποτελεί προκλητική ενέργεια απέναντι στους Τούρκους…

Top