Είστε εδώ
Home > FAQ news > Υποβαθμίζουν την διαβάθμιση της έντασης στα Ίμια οι ΗΠΑ: “Υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας … Χαλαρώστε και βρείτε τα!”

Υποβαθμίζουν την διαβάθμιση της έντασης στα Ίμια οι ΗΠΑ: “Υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας … Χαλαρώστε και βρείτε τα!”

Να τα βρουν μεταξύ τους, η Ελλάδα και η Τουρκία, είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την απαράδεκτη επιθετική κίνηση των Τούρκων εναντίον ελληνικού πλοίου, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Πιο συγκεκριμενα απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας του δημοσιογράφου Μιχ Ιγνατίου mignatiou.com , εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: “Έχουμε επίγνωση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για αυτό το συμβάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση. Ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας”.

One thought on “Υποβαθμίζουν την διαβάθμιση της έντασης στα Ίμια οι ΗΠΑ: “Υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας … Χαλαρώστε και βρείτε τα!”

Leave a Reply

Top