Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τηλεφωνική επικοινωνία! Γιλντιρίμ σε Τσίπρα: Δεν ήταν σκόπιμο το περιστατικό στα Ίμια με το ελληνικό σκάφος

Τηλεφωνική επικοινωνία! Γιλντιρίμ σε Τσίπρα: Δεν ήταν σκόπιμο το περιστατικό στα Ίμια με το ελληνικό σκάφος

Διαλλακτικός εμφανίστηκε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς. 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στο χθεσινό περιστατικό στα Ίμια, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας και ότι επρόκειτο περισσότερο για ατύχημα.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός από την πλευρά του επεσήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα όπως το χθεσινό υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou.com, είχε ενημερώσει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιχείρησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση τέτοιων εντάσεων.

Πηγές: left.gr, iefimerida.gr 

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top