Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εισαγγελική έρευνα για την “μπούκα” στο γήπεδο της Τούμπας! Στο μικροσκόπιο Σαββίδης, “συνοδοί”, άδεια οπλοφορίας, αστυνομία και εν ενεργεία αστυνόμος-“συνοδός”

Εισαγγελική έρευνα για την “μπούκα” στο γήπεδο της Τούμπας! Στο μικροσκόπιο Σαββίδης, “συνοδοί”, άδεια οπλοφορίας, αστυνομία και εν ενεργεία αστυνόμος-“συνοδός”

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε η αθλητική εισαγγελέας Ευαγγελία Λιάσου για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, για επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

Η εισαγγελέας η οποία παρέλαβε σήμερα τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και των «συνοδών» του ( εξετάζονται πληροφορίες για την ύπαρξη εν ενεργεία αστυνόμου που συνόδευε τον επιχειρηματία) στον αγωνιστικό χώρο θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες λαμβάνοντας καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και εξετάζοντας όλο το υλικό (φωτογραφικό – βίντεο, φύλλο αγώνα) για όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και από τις αστυνομικές αρχές καθώς όπως αναφέρει η αθλητική εισαγγελέας, η οποία ήταν παρούσα στο γήπεδο της Τούμπας, είχε ζητήσει πριν την έναρξη του ματς να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση επεισοδίων ενώ όπως σημειώνει το ίδιο ζήτησε και μετά τις 22:30 το βράδυ αφού είχε δει όσα είχαν προηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος από την εισαγγελέα θα διενεργηθεί έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας που είχε εξασφαλίσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελία τον Αύγουστο του 2017, είχε υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση για την αίτηση άδειας που είχε κάνει ο πρόεδρος του «Δικεφάλου».

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top