Είστε εδώ

Το έβαλε στα πόδια !!! Δεν θα παραστεί ο Μητσοτάκης στην Ολομέλεια για τις υποκλοπές την Παρασκευή! Τι επικαλείται

Μια “μεθόδευση” που το The FaQ είχε “προφητεύσει” από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστός ο προγραμματισμός της Βουλής για την συζήτηση των πορισμάτων των κομμάτων από την Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, δίνει τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό, τον βασικό πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών, να “δραπετεύσει” από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο! Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι οι πληροδορίες αναφέρουν ότι ο Κυρ Μητσοτακης θα βρει μια ανάλογη δικαιολογία για να μην παραστεί στο ραντεβού ούτε με την επιτροπή PEGA του ευρωκοινοβουλίου που έρχεται στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου, για τον ίδιο λόγο.

Χωρίς τον Πρωθυπουργό λοιπον, το βασικό πρόσωπο στο “καδρο” των ευθυνών για τις υποκλοπές, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα γίνει η συζήτηση επί των πορισμάτων της Εξεταστικής. Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, αλλά κυβερνητικές διαρροές ούτως ή άλλως έλεγαν ότι δεν θα πήγαινε στην Ολομέλεια με την αιτιολόγηση ότι δεν συνηθίζει να παρευρίσκεται σε συζητήσεις πορισμάτων επιτροπών.

Κοινώς, φαινόταν έτοιμος να το αποφύγει. Επομένως το γεγονός ότι η σύνοδος κορυφής και η Ολομέλεια της Βουλής πέφτουν την ίδια μέρα, έχει έρθει κουτί στον πρωθυπουργό, που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει και να το κλείσει άρον άρον.

Οσο για το ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, μέχρι χθες παρέμενε αδιευκρίνιστο από την κυβέρνηση, ωστόσο η συγκεκριμένη επιλογή προσώπου θα φανερώσει και τη βαρύτητα που θα θελήσει να δώσει το Μαξίμου στη συνεδρίαση αυτή και κατά πόσον θα επιχειρήσει να την υποβαθμίσει. Και βέβαια όσο και να προσπαθεί το Μαξίμου να κλείσει βιαστικά το θέμα των υποκλοπών, αυτό δεν κλείνει με τίποτα, κάτι που επιβεβαιώνει και η πραγματοποίηση μεθαύριο Πέμπτη στον χώρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της επιστημονικής ημερίδας για τις υποκλοπές που διοργανώνει ο όμιλος «Αριστόβουλος Μάνεσης» και στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές, αλλά και εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, μεταξύ των οποίων η Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία ως γνωστόν έχει ασκήσει έντονη κριτική στο μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση του σκανδάλου, συντασσόμενη με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κατά της χρήσης του «απορρήτου» της δράσης των μυστικών υπηρεσιών για τη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *