Είστε εδώ

Τι δεν μας λένε τα κανάλια για το Game Change του Υπ ΨΗΠΤΕ και της ΓΓΕΕ !

Να πουμε κατι. Υπαρχουν πραγματα που γινονται και που ( ξέχωρα από την εσκεμμένη “σίγαση ασυρμάτου” από την διαπλοκή και τα ενταγμένα στο αρμα της αντιπολίτευσης ΜΜΕ ) δεν παίρνουν την σημαντικοτητα και την σημασία που πραγματικά έχουν γιατι … όπως λέει κι ο ποιητής ” αμάθητος είναι ο παραπόταμος του Νέστου γι αυτο κι αργεί να φτάσει” !
Για παραδειγμα η ΔΟΥΛΕΙΑ που γίνεται αθόρυβα στο Υπ ΨΗΠΤΕ και την ΓΓΕΕ από το Νικο Παππα και τον Λευτερη Κρέτσο. Δουλειά που προσιδιάζει στο μοντέλο χώρας έτοιμης να εισέλθει στη νεα περιοδο της ψηφιακής οικονομικής διακυβέρνσης και οχι μόνο, και δεν αναφερομαι μονον στο Διαστημικο Προγραμμα, για το οποιο εγω θα τονίσω ένα πράγμα – και κρατηστε το- ( και για τα νουμερα που ειρωνευονται) : Το Διαστημικο Προγραμμα και ο Hellas Sat είναι ΜΕΙΖΟΝ θέμα Εθνικής Ασφάλειας! Και για να το τελειώσω, ειναι θέμα εθνικής επιβίωσης για τις αμεσως επομενες γενιές που δεν θα μπορούν ουτε αριθμητικά ουτεισως οικονομικά να ανταπεξέλθουν σε ανταγωνισμούς με πολυπληθεστερους και δυνατοτερους οικονομικά γείτονες, αγορές F35 , Mig 29 , Kruz και πάει λέγοντας!!!
Υπαρχει όμως και αυτη η ιστορία με το Athens Video Game Festival για το οποίο πάλεψε πολύ ο Λευτέρης Κρέτσος. Μας έλεγε προ ημερών οτι παραβρεθηκαν αυτος και ο υπουργός ο Νικος Παππας, στο εξωτερικο, σε εκθέσεις 5 και 10 χιλιαδων τετρ μέτρων αποκλειστικα με βιομηχανιες Video Games! Αλλά … αληθινά “βαριές βιομηχανίες”! Οχι μονον με εκατοντάδες χιλιαδες εργαζόμενους, αλλά και με δεκάδες χιλιαδες επιστημονες – developers, που σταματούν για πλάκα την πληγή του brain drain σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και μπορούν να δημιουργήσουν μια νεα γενια βιομηχανικής αναπτυξης ,ανταγωνιστικότητας υψίστου επιπέδου, σε ένα πεδίο όπου καμία ευρωπαική χώρα μέχρι τώρα δεν έχει “φύγει πολυ μπροστά” και σε μια αγορά που τώρα εχει αρχίσει να μορφοποιείται!
Αυτά και άλλα πολλα συμβαίνουν αυτη την στιγμή, στην άλλη, την αθέατη πλευρα της ελληνικής “δημοσιοτητας”. Εκείνης της “δημοσιότητας”, που … χρησιμοποιεί τις λέξεις “ανάπτυξη”, “καταπολέμηση της ανεργίας”, “ανταγωνιστικότητα”, περιπου ως … αφηρημένη περιγραφή, που λέμε στην λογοτεχνία, η σα “νεκρή φύση” που λένε οι εικαστικοί …

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως η “προστιθέμενη αξία” από τις διαστημικές υπηρεσίες και την οπτικοακουστική βιομηχανία είναι τέτοιου μεγέθους και ποιότητας, που πολύ απλά μπορεί ( από μόνη της … ) να μας βγάλει από την κρίση !!!

 
Ο ρότορας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *