Είστε εδώ

Καταποντισμός: Η Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά η χώρα με τη μικρότερη ελευθερία στα ΜΜΕ, στην ΕΕ-27. Άλλη μια διεθνής αρνητική αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Καταποντισμός της κυβέρνησης-“καθεστώτος”  Μητσοτάκη στη διεθνή αξιολόγηση της ελευθερίας των ΜΜΕ, με βάση την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα,

Αυτή τη φορά, σε ποιον θα ρίξουν το φταίξιμο; Προηγήθηκαν η καταδίκη του Ευρωκοινοβουλίου, η ταπεινωτική έκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ, ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επιτροπή LIBE στις Βρυξέλλες, οι ΝΥΤ, Politico, FT , κοκ! Η πολιτική Μητσοτάκη στα ΜΜΕ χειρότερη από του Ορμπαν στην Ουγγαρία και των Σοσιαλιστών στη Μάλτα, που έχουν την ευθύνη για τη δολοφονία της Καρουάνα Γκαλίτσια.

Η κατάταξη των χωρών της ΕΕ στην ελευθερία των ΜΜΕ, βάσει της ετήσιας έκθεσης των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχει ως εξής: (πρώτη η εκτός ΕΕ Νορβηγία) 2.Δανία 3.Σουηδία 4.Ολλανδία. 5.Φινλανδία 6.Εσθονία. 7.Πορτογαλία. 8.Ιρλανδία. 10.Γερμανία 11.Λουξεμβούργο 12.Λετονία 13.Λιθουανία 16.Βέλγιο 17.Τσεχία 21.Γαλλία 29.Σλοβακία 30.Ισπανία 32.Αυστρία 42.Σλοβακία 46.Ιταλία 47.Πολωνία 48.Κροατία 49.Ρουμανία 59.Βουλγαρία 65.Κύπρος 67.Ουγγαρία 73.Μάλτα 88.Ελλάδα.

Τουλάχιστον δεν είναι τελευταία, όπως πέρυσι, και σε σχέση με τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων που επιδιώκουν να ενταχθούν στην ΕΕ. Η σχετική κατάταξη στην έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, επί συνόλου 180 χωρών έχει ως εξής: 36.Β.Μακεδονία 40.Μαυροβούνιο 75.Κόσοβο 81.Βοσνία-Ερζεγοβίνη 88.Ελλάδα 98.Σερβία 99.Αλβανία

Πηγή: Γιώργος Κύρτσος twitter (X)

Ολόκληρη η κατάταξη των χωρών

Μια σκέψη στο “Καταποντισμός: Η Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά η χώρα με τη μικρότερη ελευθερία στα ΜΜΕ, στην ΕΕ-27. Άλλη μια διεθνής αρνητική αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

  1. Κατάργηση όλων των ενημερωτικών εκπομπών από όλα τα ιδιωτικά κανάλια μικρά και μεγάλα με νόμο. Κάθε κόμμα της Βουλής και ένα κανάλι. Η ΓΣΕΕ καναλι. Το εργατικό κέντρο κανάλι. Οι πολιτικές νεολαίες κανάλι. Μόνο έτσι μπορεί να έχουμε μια σφαιρική και αληθινή ενημέρωση της κοινής γνώμης.
    Αγώνας μέχρι την τελική κατάργηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *