Είστε εδώ

Τι χρωστάνε από δάνεια οι εταιρείες Μπόμπολα – Ψυχάρη στα ΜΜΕ, στις τράπεζες και ειδικά στην … Πειραιώς!

Σύμφωνα με καταγραφή της Τράπεζας της Ελλάδας τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία Πήγασος του ομίλου Μπόμπολα είχε χρέη στις τράπεζες ύψους 158 εκατ. ευρώ (33 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς), ο ΔΟΛ του Στ. Ψυχάρη 198 εκατ. ευρώ (21 εκατ. στην Πειραιώς) ενώ η εκτυπωτική Ίρις (από 50%-50% ) χρέη 25,5 εκατ. ευρώ.
Η Τηλέτυπος, ιδιοκτήτρια του Mega Channel, ( στην οποία συμμετέχει και ο όμιλος Βαρδινογιάννη ), που χρωστά στις τράπεζες από δάνεια περίπου 120 εκατ ευρώ, έχει συνάψει με την Πειραιώς δύο δανειακές συμβάσεις:
Η πρώτη, διμερής, ύψους υπολοίπου 13,5 εκατ. ευρώ, πλέον των νόμιμων τόκων.
Η δεύτερη, για ομολογιακό δάνειο με συμμετοχή της Πειραιώς, ύψους 32,8 εκατ. ευρώ, πλέον τόκων κ.λπ. επιβαρύνσεων, το οποίο εμφάνισε ληξιπρόθεσμη δόση από τις 31/12/2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της Πειραιώς, από την προηγούμενη Τρίτη, απέστειλε επιστολή στους μετόχους με την οποία τους βάζει ουσιαστικά deadline για να αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, ύψους 15 εκατ ευρώ, μέχρι αύριο. Διαφορετικά θα προχωρήσει σε καταγγελία των δανείων και έγερση “απαιτήσεων” επί του σταθμού …
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *