Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τελικά όντως η δικαιοσύνη είναι τυφλή…Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Τελικά όντως η δικαιοσύνη είναι τυφλή…Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Φαίνεται ότι η εκπαίδευση είναι πιο “επικίνδυνη” από τα ταξίδια στο εξωτερικό…Λίγες ώρες αφότου το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι ύποπτος φυγής και μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ρίχνοντας “πόρτα” στην διάταξη της Εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, ήρθε η νέα απορριπτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού στο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη.

Η δικηγόρος του 39χρονου είχε υποβάλλει κατεπείγον αίτημα θεραπείας, για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του, το οποίο απορρίφθηκε.

Η απόφαση αυτή του συμβουλίου της φυλακής έρχεται δύο ημέρες μετά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά και ενώ ήδη είχαν προηγηθεί παλιότερα τρεις διαδοχικές απορρίψεις της αίτησης του Β. Δημάκη.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, μόλις ο Δημάκης ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου, ευχαρίστησε τις συνηγόρους του και ζήτησε να τον αφήσουν μόνο, ενώ δεν θα δει ούτε την οικογένειά του. Όπως είπε η κ. Κούτρα, χρειάζεται “τον λίγο χρόνο που του έχει απομείνει για να κάνει τον απολογισμό του σαν άνθρωπος”.

Η κατάσταση της υγείας του 39χρονου έχει πλέον επιδεινωθεί αρκετά, σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη, παραμένοντας αμετακίνητος στο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας. Αλληλέγγυοι αυτή την ώρα κατευθύνονται έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top