Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σβήνει-γράφει από τώρα ο Κυριάκος! Ποια πρόσωπα στηρίζει για Πειραιά-Θεσσαλονίκη – “Κλειδώνει” ο Μπακογιάννης για την Αθήνα

Σβήνει-γράφει από τώρα ο Κυριάκος! Ποια πρόσωπα στηρίζει για Πειραιά-Θεσσαλονίκη – “Κλειδώνει” ο Μπακογιάννης για την Αθήνα

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αργούν ακόμα, φαίνεται όμως ότι στη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου στο xrimaonline.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδει να συντάξει από τώρα τις λίστες των υποψηφίων, όχι μόνο για να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία αλλά και για να κόψει τα “φτερά” στους επίδοξους “αντάρτες” που θα μπορούσαν να διχάσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Έτσι, στο Δήμο της Αθήνας, φαίνεται να προκρίνεται η υποψηφιότητα του ανιψιού και Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που βρίσκεται ψηλά στις μετρήσεις που έχουν γίνει, οπότε θεωρείται πιθανό ότι θα κάνει πίσω ο Γιώργος Πατούλης που έχει ήδη δηλώσει ότι μετά το δήμο Αμαρουσίου θέλει να διεκδικήσει αυτόν της Αθήνας.

Στον Πειραιά, η ΝΔ προσανατολίζεται στο να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη, που αναμένεται να υποστηριχτεί και από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Θεσσαλονίκη θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να υποστηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, θέμα το οποίο έχει συζητηθεί και μεταξύ Μητσοτάκη και Καραμανλή. Προβάδισμα έχουν οι νυν βουλευτές Γκιουλέκας και Καλαφάτης, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Στην Περιφέρεια Αττικής, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ακόμη και στον δεύτερο γύρο, το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με πολλά από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα λάβει ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Εάν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, δεν θα τεθεί κανένα θέμα από την πλευρά Μητσοτάκη. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ξεκινήσει η αναζήτησή μέσα από πρόσωπα, που θα υποδείξει ο νυν περιφερειάρχης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει, πάντως, από τον κ. Τζιτζικώστα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του πριν από το καλοκαίρι, έτσι ώστε το κόμμα να προετοιμαστεί.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εξαιρετικά απίθανο να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα Τατούλη και το όνομα που ακούγεται από την πλευρά της ΝΔ, είναι αυτό του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, ενώ στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Γιώργου Κοντογιάννη.

Πηγή: xrimaonline.gr

Leave a Reply

Top