Είστε εδώ

Στους δρόμους με τους άστεγους της πόλης, το υπ. Υγείας. Λεωφορείο-κινητής βοήθειας και στέγη και δουλειά σε 1100, σε πρώτη φάση…

Ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Αθήνας μπορεί να αναλώνεται σε “ρομαντικούς” περιπάτους ξενάγησης στα πάρκα της Αθήνας με την, επίσης κεντροαριστερή και πολύ “φιλόδοξη”, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη, αλλά η πραγματικά αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανασκουμπώνεται και δίνει άμεσες λύσεις ανακούφισης αλλά και αξιοπρέπειας σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, θύματα μιας κρίσης για την οποία ΔΕΝ ευθύνονται…
Η ΠΦΑ κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ, λοιπόν, προχώρησε σε Εθνική στρατηγική για τους αστέγους.
Πιο συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, εισηγήθηκε μία ολοκληρωμένη δέσμη πολιτικών για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης.
Στο πλαίσιο αυτό. ήδη, σε επίπεδο άμεσης αντιμετώπισης του φαινομένου της έλλειψης στέγης μεταξύ άλλων δράσεων:
• Υλοποιείται πρόγραμμα επιτόπιας βοήθειας σε αστέγους δρόμου στην Αθήνα, με λεωφορείο διαμορφωμένο με χώρους υγιεινής, καθαριότητας, υποδοχής και ενημέρωσης ώστε να δίνεται άμεση βοήθεια και πληροφόρηση στα συγκεκριμένα άτομα για τους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης στέγης αλλά και διαδικασίες εργασιακής και κοινωνικής επανένταξης.
• Παρατάθηκε και αξιολογείται το Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που στεγάζει αυτή τη στιγμή 1.100 άτομα, στηρίζοντάς τα, παράλληλα, στην εργασιακή τους αποκατάσταση.
• Προετοιμάζει τη θεσμική κατοχύρωση των στρατηγικών αντιμετώπισης της έλλειψης στέγης.
• Δρομολογεί σύστημα επείγουσας συνδρομής με διαδικασίες πρόληψης, παρέμβασης και παρακολούθησης του φαινομένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *