Είστε εδώ

Στο νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» αναβάλλονται χημειοθεραπείες διότι το ταμείο ξέμεινε από λεφτά …

Τη ζωή των καρκινοπαθών ασθενών κορώνα γράμματα παίζει η κυβέρνηση που κατάφερε να αποδομήσει το ΕΣΥ και να το παραδώσει με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων στους ιδιώτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για να γίνουν χημειοθεραπείες στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»!

«Όπου υποχωρεί ο δημόσιος τομέας, τα κενά καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας, με τον πολίτη να βάζει πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Η αναγέννηση του ΕΣΥ δεν εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του υπουργού Υγείας, που είναι αποδεδειγμένη, αλλά συνολικά από τη κυβέρνηση. Από τα χρήματα», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος και προχώρησε στην εξοργιστική αυτή καταγγελία ότι αναβάλλονται χημειοθεραπείες, λόγω έλλειψης χρημάτων.

«Η Δημόσια Υγεία δεν βελτιώνεται με 5% δημόσιες δαπάνες Υγείας, όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρώπης είναι 7,5%», υπογραμμίζει, ενώ συνολικά σύμφωνα με τον ίδιο τα νοσοκομεία εμφανίζονται να χρωστάνε σήμερα 1,2 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας μαυρόγυπας σε απόγνωση στην καμένη Δαδιά πού έχασε τη φωλιά του κάθεται στη μέση του δρόμου και δεν ξέρει που να πάει! Ο Μητσοτάκης θα πάει την Πέμπτη μετά από 20 ημέρες φωτιάς …

Η κυβέρνηση όχι μόνο παίζει με την ίδια τη ζωή των των ασθενών, αλλά κλείνει τα μάτια και τα αυτιά τόσο στο Γολγοθά που ανεβαίνουν χωρίς τη βοήθεια του κράτους, αλλά και στις προειδοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους είχαν προειδοποιήσει για τις αναβολές χημειοθεραπειών αλλά ακόμη και για τον κίνδυνο διακοπής της σίτισης των ασθενών εξαιτίας της υποχρηματοδότησης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, τα νοσοκομεία εμφανίζουν σήμερα ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 1,2 δισ. ευρώ και προσθέτει:

«Σταδιακά, από τα νοσοκομεία απολύονται 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση και εγκαθίστανται εργολάβοι. Οι πρόσθετες ανάγκες τους νοσοκομείων στις εν λόγω υπηρεσίες καλύπτονται με εργολάβους, καθώς τα νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν συμβασιούχους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον Αλέξη Τσίπρα πρωταγωνιστή το σποτ για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Οι εργαζόμενοι που απασχολούν οι εργολάβοι δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, λαμβάνουν τα μισά χρήματα από όσα δικαιούνται. Τα νοσοκομεία, όμως, πληρώνουν στους εργολάβους τα διπλά από ότι θα πλήρωναν εάν παρέμειναν ή προσλάμβαναν συμβασιούχους».

«Θέσαμε το ζήτημα αυτό στον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Πετραλιά. Ήδη, ζήτησαν στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Παράδειγμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας, ανέθεσαν σε εργολάβο τη φύλαξη για δύο μήνες με 10 φύλακες. Το ποσό της συγκεκριμένης ανάθεσης (το οποίο είναι αναρτημένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ανέρχεται σε 71.622,40 ευρώ με το ΦΠΑ. Δηλαδή, τον μήνα, οι 10 φύλακες κοστίζουν 35.800 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε ένας τους κοστίζει 3.500 ευρώ το μήνα. Εάν προσλάμβανε η κυβέρνηση συμβασιούχους ή επικουρικούς θα στοίχιζαν ακριβώς τα μισά χρήματα (14.500 ευρώ) και οι εργαζόμενοι θα λάμβαναν μεγαλύτερο μισθό από ό,τι τώρα μέσω του εργολάβου», σημειώνει.

Μια σκέψη στο “Στο νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» αναβάλλονται χημειοθεραπείες διότι το ταμείο ξέμεινε από λεφτά …

  1. Βολεύεται ο άλλος με ένα pass των 100ευρώ κι έχει πληρώσει το ρεύμα 500 παραπάνω
    Βολεύεται με 50 ευρώ λιγότερο φόρο αλλά αν αρρωστήσει θα δώσει 1000 στην ιδιωτική κλινική.
    Αυτά θέλουν πολύ μυαλό για να τα καταλάβει ο Έλληνας. Ανώτερα μαθηματικά είναι για τα χαϊβάνια του σαραντακατο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *