Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στο εδώλιο “στέλνει” η Εισαγγελία τον Αντρέα Μαρτίνη για την μίζα των 3,1 εκατ από γερμανική εταιρεία για προμήθεια υλικού από το Ντυνάν!

Στο εδώλιο “στέλνει” η Εισαγγελία τον Αντρέα Μαρτίνη για την μίζα των 3,1 εκατ από γερμανική εταιρεία για προμήθεια υλικού από το Ντυνάν!

Την παραπομπή του Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του σε δίκη για τις προμήθειες του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International (η οποία φέρεται να κατέβαλε «μίζα» ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων προκειμένου να προτιμηθεί για την κάλυψη αναγκών ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, του Ντυνάν), πρότεινε η εισαγγελέας που μελέτησε τη σχετική δικογραφία. Πιο συγκεκριμένα με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελέας Εφετών, Σταυρούλα Στεφανάτου εισηγείται την παραπομπή των τριών κατηγορουμένων (το ζεύγος Μαρτίνη και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, σε δίκη για την υπόθεση της γερμανικής εταιρίας, η οποία φέρεται να κατέβαλε «μίζα» ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων προκειμένου να προτιμηθεί για την κάλυψη αναγκών ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, του Ντυνάν. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό της δωροδοκίας, που λογίζεται ως ζημιά του νοσοκομείου, κατέληξε μέσω έξι λογαριασμών σε τράπεζα της Ελβετίας.

Για την υπόθεση της επίμαχης προμήθειας ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί και πριν λίγο καιρό και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Leave a Reply

Top