Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ακόμα μεγαλύτερο από πέρυσι! “Κοινωνικό μέρισμα” 800 εκατ ευρώ θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους ως το τέλος του έτους!

Ακόμα μεγαλύτερο από πέρυσι! “Κοινωνικό μέρισμα” 800 εκατ ευρώ θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους ως το τέλος του έτους!

Κοινωνικό μέρισμα ύψους 800 εκατ. ευρώ σε οικονομικά αδύναμους δίνει η κυβέρνηση μέσω του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και για αναπτυξιακές δράσει. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί ως το τέλος του έτους! Αυτό κατέστη εφικτό λόγω της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος στον φετινό προϋπολογισμό συγκριτικά με τον στόχο που είχε τεθεί.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκισκος Κουτεντάκης,

Ως γνωστόν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος θα ανέλθει στο 2,21% του ΑΕΠ έναντι 1,75% που ήταν ο αρχικός στόχος. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτεντάκης το μέρισμα θα καταβληθεί για δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης και είναι αυξημένο κατά 27% σε συγκριτικά με το ποσό των 630 εκατομμυρίων ευρώ που είχε διατεθεί πέρυσι προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο είχε προέλθει επίσης από την υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πώς ακριβώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του έτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται ένα μέρος του ποσού αυτού να απονεμηθεί σε δικαιούχους του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επίσης προς αναπτυξιακές δράσεις μεταξύ των οποίων ενδεχομένως να είναι και η εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Πηγή: koutipandoras.gr

One thought on “Ακόμα μεγαλύτερο από πέρυσι! “Κοινωνικό μέρισμα” 800 εκατ ευρώ θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους ως το τέλος του έτους!

  1. Να δωσει ρε παιδια αλλα ολοι αυτοι οι δεκαδες χιλιαδες που περιμενουν την συνταξη τους εδω και τρια χρονια ποτε θα την παρουν.

Leave a Reply

Top