Είστε εδώ

Σπάει το ψυχολογικό φράγμα των 100.000 η συμμετοχή – Στις 5 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στην Πλάκα – Στις 11 το βράδυ ασφαλές αποτέλεσμα

Σε εκλογικό κέντρο στο κέντρο της Αθήνας γύρω στις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του The FAQ, αναμενεται να προσέλθει για να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία ο Αλέξης Τσίπρας! Η συμμετοχή λαμβάνει ήδη διαστάσεις κοσμοπλημμύρας καθώς έχει ξεπεράσει τις 95.000 και αναμένεται σύντομα να σπάσει και το ψυχολογικό φράγμα των 100.000 . Περισσσοτεροι από το 1/5 είναι νέα μέλη πυ εγγρλαφησαν σήμερα.

Ενδεικτικό είναι πως στα εκλογικά τμήματα της Νέας Σμύρνης και του Χολαργού η αναμονή για να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα. Σημειώνεται πάντως ότι στα εκλογικά κέντρα υπάρχει μόνο ένα τάμπλετ για τη διαδικασία και αυτό προκαλεί έξτρα καθυστερήσεις. Ωστόσο φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοούνται καθώς αρκετοί φεύγουν, αλλά όπως τονίζουν θα επιστρέψουν το απόγευμα για να ψηφίσουν.

Πολιτικά, αυτή η «αιμοδοσία» μένει να φανεί ποιον θα ευνοήσει, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα ψηφίσει μόνο ένα κομματικό ακροατήριο αλλά ένα διευρυμένο σώμα από την κοινωνία.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να έχει αποδοχή εκτός ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και σε όσους δήλωναν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν. Μάλιστα ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χθες sms σε ψηφοφόρους με εφαρμογή χαρτών για το πού βρίσκονται τα εκλογικά κέντρα. Από την άλλη η Έφη Αχτσιόγλου σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση έχει προβάδισμα στο γενικό κοινό.

Γύρω στις 11 το βράδυ θα γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις επιλογές που θα γίνουν καθώς οι ρόλοι και το πολιτικό μέλλον του καθενός δεν καθορίζεται από την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *