Είστε εδώ

Ραγδαίες εξελίξεις στις Τράπεζες: Φρένο από την κυβέρνηση στην “λύση” Ταμβακάκη. Σφίγγει ο κλοιός για την ηγεσία της Πειραιώς. Το παρασκήνιο και τα πρόσωπα της “λέσχης Καρατζά”

Νέο ΟΧΙ λοιπόν εισέπραξε ο (τέως) παν-ισχυρός Μιχάλης Σάλλας από το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στην πρόταση να είναι ο Απ. Ταμβακάκης εκείνος που θα πάρει την θέση του Ανθ. Θωμόπουλου, που από ότι φαίνεται, “τσάμπα θυσιάστηκε”! Εκτός Ομίλου και – κυρίως – εκτός της “κλειστής λέσχης” Καρατζά – Σημίτη, θα είναι ο νέος ΔΣ του Ομίλου. Με οτι αυτο σημαίνει για τις πιθανοτητες μακροημέρευσης της σημερινής διοίκησης… Αλλαγή εκ βάθρων θα υπάρξει και στο ΔΣ της Attica.
Ως γνωστό και όπως αποκλειστικά (και έγκυρα) ενημερωνόσασταν από εμάς, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εξελίξεις στον όμιλο Πειραιώς, ο Άνθιμος Θωμόπουλος, “παιδί του Σάλλα” , ( παρά την ” δημοσιεύματα ” της τελευταίας ώρας για απόσταση μεταξύ τους ), αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτηση του (ακολουθώντας συγκεκριμένες “οδηγίες”), όπως του ζήτησε πριν από 15 ημέρες, ουσιαστικά η κυβέρνηση, μέσω του ΤΧΣ. Το Ταμείο που είναι ο μεγαλομέτοχος στην Πειραιώς μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση ( 25% ), Ο Θωμόπουλος αρχικά ( και σύμφωνα πάντα με το σχεδιασμό ), αρνήθηκε ( ενώ ήξερε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό ) επικαλούμενος δήθεν επιστολή του περίφημου Tζον Πόλσον ( γνωστού για τα έργα και τις ημέρες του στη Wall Street ) στον οποίο ο Μιχάλης Σάλλας είχε φροντίσει να πουλήσει το 9% του Ομίλου, φέρνοντας προ τετελεσμένου βασικούς Έλληνες μεγαλομετόχους όπως Β. Βαρδινογιάννη, Κων. Αγγελόπουλο , Όμιλο Βασιλάκη κλπ, προκαλώντας ακόμα και τη δυσαρέσκεια τους.
Όμως στον αμφιλεγόμενο “αμερικανό φίλο” προσπάθησε στην πραγματικότητα να βρει “σωτηρία” το διοικητικό σχήμα, αλλα τελικά τα σχέδια δεν ευοδώθηκαν και οι πληροφοριες λένε οτι “μετράει μέρες” η Βασιλεια του
Βέβαια τα Μέσα που είναι ενταγμένα σε πακέτα χορηγιών από την Τράπεζα Πειραιώς, προσπάθησαν, να εμφανίσουν την – δήθεν – “αποπομπή” Θωμαδάκη ως νίκη του ” ευεργέτη ” τους Μιχάλη Σάλλα!
Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η ” μεθόδευση ” ήταν σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον ” ισχυρό άντρα ” της Τράπεζας, ο οποίος ως ” γνήσιο τέκνο ” της ” σχολής Καρατζά ” και της περιόδου Σημίτη ( όπως και οι Προβόπουλος, Γκαργκάνας, Παπαδήμος, Ταμβακάκης, Θωμόπουλος, Χριστοδούλου, Χριστοδουλάκης, Καραμούζης, Εμίρης κα ) θέλησε να πραγματοποιήσει έναν ελιγμό ” σωτηρίας “, με την ” προσφορά ” για ” θυσία ” του Θωμαδάκη, ως νέα Ιφιγένεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι ” έχουσιν γνώσιν οι … φύλακες” και από απόψε κοιμάται σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει του ΔΣ τον Φεβρουάριο…

Μια σκέψη στο “Ραγδαίες εξελίξεις στις Τράπεζες: Φρένο από την κυβέρνηση στην “λύση” Ταμβακάκη. Σφίγγει ο κλοιός για την ηγεσία της Πειραιώς. Το παρασκήνιο και τα πρόσωπα της “λέσχης Καρατζά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *