Είστε εδώ

Χέρι-χέρι οι εξελίξεις σε Πειραιώς και κανάλια – Πέρασε η τροπολογία Παππά για τις άδειες

Οι εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου το τελευταίο διάστημα υπάρχει, το λιγότερο, αναταραχή στην ηγεσία, μετά την απομάκρυνση του Ανθ.Θωμόπουλου και το “μπλόκο” στον Απ.Ταμβακάκη (δείτε σχετικά και εδώ) θα είναι ραγδαίες και όπως όλα δείχνουν θα πάνε χέρι-χέρι με τις τεκτονικές αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά και την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις άδειες από τον Υπουργό Επικρατείας Ν.Παππά στη Βουλή.
Πέρασε τελικά στην ονομαστική ψηφοφορία, η τροπολογία Παππά, η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα αποφασίζεται με απλή πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο έπειτα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας.
Την τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Συνολικά ψήφισαν 256 βουλευτές. «Ναι» είπαν 153, «όχι» 101 και «παρών» 2.
Με τις εξελίξεις, λοιπόν, των προηγούμενων ημερών στο “μέτωπο” της Τράπεζας Πειραιώς, ήρθε να “δέσει” η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, όπου είναι ενδεικτικό του κλίματος τα “επεισόδια” που έχουν ήδη προκληθεί, όπως η κόντρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, που κατηγόρησε τον Νίκο Παππά ότι πάει να κάνει  το κοινοβούλιο χουντικό και Βόρεια Κορέα, τον κατηγόρησε ως “άσχετο” και μετά του ζήτησε να μην τραμπουκίζει…

Απαντώντας ο Ν.Παππάς χαρακτήρισε “χυδαιότητα” και “εμετό” τα όσα είπε ο Αν.Λοβέρδος, και πρόσθεσε ότι “είμαι βέβαιος ότι αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για παράταση των τηλεοπτικών αδειών και της ανομίας, αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για να μην πληρώνουν τον φόρο, δεν θα είχατε πρόβλημα” ενώ για τη στάση της ΝΔ είπε ότι δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις άδειες και σχολίασε μία φράση του Μάκη Βορίδη, που είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ διαγωνισμός λέγοντας “ελπίζω να μην το εννοούσατε”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *