Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβες” από στενό συνεργάτη του Καραμανλή για τη στάση της κυβέρνησης: Αφήνουμε την Τουρκία ανενόχλητη να καταθέτει συντεταγμένες στον ΟΗΕ, μουγκή η Ελλάδα για το τι διεκδικούμε από την ΑΟΖ (vid)

“Βόμβες” από στενό συνεργάτη του Καραμανλή για τη στάση της κυβέρνησης: Αφήνουμε την Τουρκία ανενόχλητη να καταθέτει συντεταγμένες στον ΟΗΕ, μουγκή η Ελλάδα για το τι διεκδικούμε από την ΑΟΖ (vid)

Ρουκέτες εκτόξευσε για άλλη μία φορά ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Κ.Καραμανλή καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή του Kontra «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας για την προκλητικότητα της Τουρκίας τόνισε ότι άνουμε συζήτηση με την Τουρκία πάνω σε μια τουρκική ατζέντα και η γειτονική μας χώρα συμπεριφέρεται απέναντί μας, έχοντας καταλάβει ότι η Ελλάδα όταν πιέζεται κάνει πίσω. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε και να κερδίζουμε από την διαπραγμάτευση που κάνουμε με την Τουρκία και όχι να πηγαίνουμε προς τα πίσω.

“Η Ελλάδα είναι μουγκή, ως προς το τι διεκδικούμε από την ΑΟΖ, δεν έχει πει ποτέ ποιος είναι ο χάρτης μας και αφήνει έτσι την Τουρκία να καταθέτει ανενόχλητη συντεταγμένες στον ΟΗΕ και χάρτες εδώ και εκεί της Γαλάζιας Πατρίδας και απλώς να λέει κάθε φορά ότι οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια” είπε ο κ. Βαληνάκης για το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

“Αν δεν μπεις σε αυτό το παιχνίδι, θα ξυπνήσεις μια μέρα με το Τουρκολυβικό μνημόνιο επί 2” προειδοποίησε ο καθηγητής.

Αφήστε μια απάντηση

Top