Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σοκ στη Νορβηγία με 4 τουλάχιστον νεκρούς και πολλούς τραυματίες από επίθεση με τόξο και βέλη! Συνελήφθη ένας άνδρας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης η αστυνομία

Σοκ στη Νορβηγία με 4 τουλάχιστον νεκρούς και πολλούς τραυματίες από επίθεση με τόξο και βέλη! Συνελήφθη ένας άνδρας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης η αστυνομία

Ένας άνδρας οπλισμένος με τόξο και βέλη σκότωσε πολλούς ανθρώπους και τραυμάτισε επίσης πολλούς σήμερα στην πόλη Κόνγκσμπεργκ στη νοτιοανατολική Νορβηγία, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία, προσθέτοντας πως συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NRK υπάρχουν περισσότεροι νεκροί, τουλάχιστον πέντε και μεταξύ των τραυματιών είναι και αστυνομικός.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Η πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας ότι η Αστυνομία έχει τον έλεγχο, ενώ έστειλε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Μόνικα Μέλαντ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό περιστατικό», ενώ τόνισε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα και ο Δήμος της περιοχής έχει τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Επίσης, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και, δυστυχώς, επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας, Όιβιντ Άας, χωρίς να δώσει αριθμό θυμάτων. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK, επικαλούμενος πηγές, έκανε λόγο αρχικά για τουλάχιστον 4 νεκρούς στις επιθέσεις.

«Ο άνδρας συνελήφθη. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό το άτομο έδρασε μόνο του», συμπλήρωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

πηγή: in.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Top