Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβα” από Τσαβούσογλου! Καλεί την Ελλάδα σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί “όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών” ! “Η κυβέρνηση Τσίπρα το 2016 διέκοψε τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν…”

“Βόμβα” από Τσαβούσογλου! Καλεί την Ελλάδα σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί “όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών” ! “Η κυβέρνηση Τσίπρα το 2016 διέκοψε τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν…”

Βόμβα μεγατόνων πυροδοτει στο εσωτερικό της πολιτικής σκηνής ο Τούρκος υπουργός που έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων, που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών! Καλεί μάλιστα να γίνει ο πρώτος γύρος στην Τουρκία και μετά να συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα, δίνοντας ευθύς εξαρχής την θέση του “ηττημενου” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα προβαίνει στην αποκάλυψη οτι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που διέκοψε το 2016, τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν και πριν!

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και έπειτα από τη συνάντηση αυτή στην πρόσκληση του Έντι Ραμα, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα. Αυτή είναι μια πρόσκληση κι εύχομαι η Ελλάδα να μην την αρνηθεί» πρόσθεσε.

«Όταν το 2016 ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν ήθελε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συνομιλίες επέστρεψαν στην ατζέντα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία την περίοδο της καραντίνας, είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές επαφές. Η Ελλάδα είπε ότι θα μπορούσε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μετά τις 11 Ιανουαρίου», ανέφερε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο καθεστώς της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δύο κράτη στο νησί.


Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

16 + 17 =

Top