Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα…” το λοκντάουν είπε ο Μητσοτάκης, που την Τρίτη δήλωνε στο βρετανικό κανάλι ότι δεν θα επιβάλλει νέο λοκντάουν…

“Τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα…” το λοκντάουν είπε ο Μητσοτάκης, που την Τρίτη δήλωνε στο βρετανικό κανάλι ότι δεν θα επιβάλλει νέο λοκντάουν…

«Χθες έκανα μια σειρά από πρόσθετες εξαγγελίες για την πολιτική την οποία θα ακολουθήσουμε από δω και στο εξής, τουλάχιστον μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων».

Το χρονικό πλαίσιο των νέων μέτρων έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην οποία επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να εκπέμπεται ένας ενιαίος λόγος και ένα ενιαίο μήνυμα από πλευράς Κυβέρνησης, καθώς οι πολίτες είναι δικαιολογημένα ανήσυχοι.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Λονδίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως δεν θα επιβληθεί lockdown για ανεμβολίαστους όπως στην Αυστρία.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το κεντρικό μήνυμα των μέτρων είναι ότι οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας κινδυνεύουν περισσότερο και άρα πρέπει όσοι δεν έχουν πειστεί να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου και όσοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις να ενθαρρυνθούν να κάνουν και την αναμνηστική τρίτη δόση.

Γι’ αυτό και προσδιορίσαμε ότι στο επτάμηνο θα λήγει ουσιαστικά το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, αν και θεωρώ ότι όσοι έχουν κάνει την 1η και τη 2η δόση, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενθάρρυνση για να κάνουν την 3η δόση. Ταυτόχρονα, επιβάλλαμε κάποιους πρόσθετους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν”, σημείωσε.

Παράλληλα, ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου ότι τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκε το ενδιαφέρον και για 1η δόση αλλά και για αναμνηστική δόση, αυτό έγινε ακόμη πιο έντονο μετά τις χθεσινές εξαγγελίες. “Πιστεύω ότι θα κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου τις επόμενες εβδομάδες να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας”, προσέθεσε.

Την ίδια ώρα που ασθενείς διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίταξη υπηρεσιών όπου αυτό είναι απαραίτητο, σε πρώτη φάση στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς και στην απόλυτη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Leave a Reply

nine − seven =

Top