Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποκλειστικό: Προτιμάει πρόωρες εκλογές από νέο γενικό lockdown ο Μητσοτάκης

Αποκλειστικό: Προτιμάει πρόωρες εκλογές από νέο γενικό lockdown ο Μητσοτάκης

Σκηνές αλαλούμ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης εκτυλίχθηκαν χτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Μαξίμου καθώς ο στενός κύκλος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με επικεφαλής τους δύο «εν δυνάμει» πρωθυπουργεύοντες πλέον, τον Γ. Γεραπετρίτη και τον Γρ. Δημητριάδη, βρίσκονταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, προσπαθώντας να πληροφορηθούν πριν από τη μαγνητοσκόπηση του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τι σκόπευε να πει στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κίνηση ματ του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις προηγούμενες ημέρες μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα προβεί με την επιστροφή του από το Λονδίνο στο 11ο κατά σειρά διάγγελμα της πανδημίας, να ανακοινώσει ότι ο ίδιος θα απαντούσε αμέσως μετά on camera – ιδέα που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνωστού για τη στενή του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό και πολύ στοχοποιημένου τα τελευταία δύο χρόνια κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – δημιούργησε αμηχανία και ανέτρεψε εντελώς το σχέδιο μονολόγου που είχαν προετοιμάσει στο Μαξίμου.

Η είδηση όμως είναι αλλού. Σύμφωνα με πολύ έγκυρη πηγή, στο περιθώριο των αλεπάλληλων συσκέψεων που προηγήθηκαν του διαγγέλματος του στενού κύκλου του πρωθυπουργού, έπεσαν στο τραπέζι τρία εναλλακτικά σενάρια για τα μέτρα που θα ανακοίνωνε ο Μητσοτάκης.

Το πρώτο ήταν το αυστηρό σενάριο ενός νέου ολιγοήμερου γενικού lockdown που θα έληγε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων (τύπου Αυστρίας), το δεύτερο ήταν κανένα νέο μέτρο αλλά μια προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης και μετάθεσης της ευθύνης στον «υπονομευτικό» ρόλο της αντιπολίτευσης και στους «ανυπάκουους πολίτες», και το τρίτο ήταν – αυτό που τελικά επικράτησε – ένας ρόλος «πατερούλη-πατερναλισμού» για τον Πρωθυπουργό, με λίγα ουσιαστικά νέα μέτρα, πολλές νουθεσίες και νέα υποσχεσιολογία.

Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι, την πρώτη εισήγηση ενός νέου γενικού lockdown για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, το απέρριψε αμέσως ρητά ο Πρωθυπουργός λέγοντας χαρακτηριστικά «προτιμώ να πάω σε εκλογές παρά να βάλω lockdown σε εμβολιασμένους»…

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό είναι μια κόκκινη πολιτική γραμμή για τον ίδιο καθώς δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί επ’ ουδενί Lockdown σε εμβολιασμένους, κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί ο ίδιος. Γι’ αυτό μάλιστα επανέλαβε και χτες τα περί «πανδημίας των ανεμβολίαστων», θεωρία που πλέον έχει επιστημονικά καταρριφθεί και που είναι ο τελευταίος πλέον στην Ευρώπη που την υπερασπίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Top