Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Οι ήρωες θέλουν και πραγματική αποτίμηση και αμοιβή του έργου τους”! Τις προτάσεις του για την υγεία το επόμενο διάστημα κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης: Προσλήψεις, αύξηση αποδοχών και αποζημίωση του τεστ από ΕΟΠΥΥ

“Οι ήρωες θέλουν και πραγματική αποτίμηση και αμοιβή του έργου τους”! Τις προτάσεις του για την υγεία το επόμενο διάστημα κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης: Προσλήψεις, αύξηση αποδοχών και αποζημίωση του τεστ από ΕΟΠΥΥ

Τις προτάσεις του για το ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας το αμέσως επόμενο διάστημα κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο faceboook, τονίζοντας ότι “αυτή πρέπει να είναι η πρόταση για την επόμενη περίοδο, έτσι φτιάχνονται οι κοινωνικές συμμαχίες, έτσι ανατρέπονται τα προηγούμενα κοινωνικά συμβόλαια της διαφθοράς, της μίζας, της μη κάλυψης των υγειονομικών αναγκών”.

Οι προτάσεις του πρώην αν.Υπουργού Υγείας στηρίζονται κυρίως στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα και τη μονιμοποίηση όσων έχουν ήδη προσληφθεί, στην ενίσχυση των εξοπλισμών των νοσοκομείων, την αποζημίωση του τεστ για τον κορονοϊό από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και την αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών γιατί όπως λέει “οι ήρωες θέλουν και πραγματική αποτίμηση και αμοιβή του έργου τους”.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Παύλου Πολάκη:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
1)Άμεση προκήρυξη με ταχεία διαδικασία των 3000 θέσεων μόνιμων γιατρών και των 4.500 θέσεων μόνιμου λοιπού προσωπικου νοσοκομείων ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ,ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ για τα έτη 2020-21-22(γιατροί) και 2019-20-21-22(λοιπό προσωπικό)

-Διπλασιασμός των αμοιβών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικου ΤΩΡΑ με προοπτική τον τριπλασιασμό από το 2022 .Οι ήρωες θέλουν και πραγματική αποτίμηση και αμοιβή του έργου τους !

Μαζική εκτέλεση των τεστ του κορωναιου με ΚΑΛΥΨΗ από τον ΕΟΠΥΥ και τους προυπολογισμους των νοσοκομείων με οργανωμένο τρόπο ανά υγειονομική περιφερεια πανελλαδικά με σκοπό την εύρεση και απομόνωση των φορέων και σταδιακή άρση του καταστροφικού για την κοινωνία και τη ζωη των ανθρώπων λοκ νταουν σε τοπικό επίπεδο κατ αρχήν και σε πανελλαδικό μετά.

Ολοκλήρωση με κεντρική διαδικασία που μπορεί να επιβλέψει το Υπ Υγειας του προγράμματος εξοπλισμού των νοσοκομείων που είχαμε εκπονήσει εμείς συνολικού ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορες πηγες χρηματοδότησης και από το οποίο έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα αξιας περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα βουλιάζουν στην γραφειοκρατία από τότε που φύγαμε από την κυβέρνηση .Αμεση ενίσχυση με άλλα 200 εκατομμύρια του προϋπολογισμού των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας από το ΠΔΕ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ για τον ίδιο σκοπό.

Ενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγμάτευσης Φαρμάκων και τιμών διαγνωστικών πράξεων και αμοιβών ώστε με νέα κοινωνική συμφωνία να μπουν νέα όρια δαπάνης χωρίς περικοπές (claw-back και Rebate) αλλά με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της ΑΞΙΑΣ όλων των ιατροφαρμακευτικών προϊόντων από τον Εοπυυ και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων .

Μονιμοποίηση όλου του προσωπικου του συστήματος Υγειας που ειχε προσληφθεί από εμάς (επικουρικό,προγράμματα ΟΑΕΔ ,προσφυγικό) είτε από τη σημερινή κυβέρνηση .

ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ :
13,5 δις ευρώ δημόσια δαπάνη για την υγεία
με την εξης κατανομή:
3 δις για φάρμακο Χωρίς συμμετοχή των ασθενών
2,5 δις δαπάνες του Εοπυυ για τους παρόχους του
2,5 δις λειτουργικές δαπάνες νοσοκομείων ΕΣΥ και πρωτοβάθμιας .
5,5 δις για αμοιβές υγειονομικού προσωπικου
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ,ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ,ΕΤΣΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ !

Leave a Reply

18 − 17 =

Top