Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τόσο πλάτη βάζει ο ιδιωτικός τομέας για την πανδημία”: Ιδιωτική κλινική υποχρέωσε καρκινοπαθή να πληρώσει 140 ευρώ για το τεστ κορονοϊού καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

“Τόσο πλάτη βάζει ο ιδιωτικός τομέας για την πανδημία”: Ιδιωτική κλινική υποχρέωσε καρκινοπαθή να πληρώσει 140 ευρώ για το τεστ κορονοϊού καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα της Υγείας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Καρκινοπαθής που αναγκάστηκε μετά τα κρούσματα κορονοϊού στο «Θεαγένειο», να συνεχίσει τη θεραπεία της σε ιδιωτική κλινική, πλήρωσε από την τσέπη του 140 ευρώ για το τεστ κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πριν λίγες ημέρες ασθενής με καρκίνο που παρακολουθείται στο «Θεαγένειο» δεν μπόρεσε να κάνει εισαγωγή για θεραπεία επειδή υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και έκλεισε η παθολογική κλινική. Η καρκινοπαθής αναγκάσθηκε να πάει για τη θεραπεία της σε ιδιωτική κλινική.

Η ιδιωτική κλινική χρέωσε στη συγκεκριμένη ασθενή που πάσχει από καρκίνο, το τεστ κορονοϊού με 140 ευρώ συν τις υπόλοιπες χρεώσεις, τα οποία πλήρωσε η ίδια η ασθενής από την τσέπη της.

«Τόσο πλάτη βάζει ο ιδιωτικός τομέας για την πανδημία. Επίταξη τώρα χωρίς αστερίσκους στις κλινικές για ήπια περιστατικά κορονοϊού και στις ΜΕΘ για διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού» σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας ταυτόχρονα «αυστηρό έλεγχο» ώστε να μην χρεώνουν οι ιδιώτες τους αθενείς με κορονοϊό.

πηγή: tanea.gr

Leave a Reply

14 + 10 =

Top