Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Μούγγα” από το Χρυσοχοΐδη για τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εξοργιστική διαχείριση της υπόθεσης της 18χρονης στην Ηλιούπολη, μόνο ότι…φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Μούγγα” από το Χρυσοχοΐδη για τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εξοργιστική διαχείριση της υπόθεσης της 18χρονης στην Ηλιούπολη, μόνο ότι…φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Και για την εξοργιστική διαχείριση της ΕΛΑΣ στην υπόθεση κακοποίησης της 18χρονης φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη…

Δεν είχε σκοπό να κάνει δηλώσεις αλλά δεν άντεξε τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημέρωσε λίγο έως πολύ ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ένα ακόμη περιστατικό βαριάς εγκληματικότητας στο οποίο εμπλέκεται αστυνομικός και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η διαχείριση της υπόθεσης της 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη από την Αστυνομία.

Χωρίς να απαντήσει σε κανένα από τα σημεία στα οποία ασκείται κριτική – όπως η απομόνωση της κοπέλας από τους συνηγόρους της, το γεγονός ότι έγινε “μπαλάκι” μεταξύ των υπηρεσιών και έφτασε τελικά αργά το βράδυ του Σαββάτου να δώσει κατάθεση, το ότι τα στοιχεία του βασανιστή της δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου ενδεχομένως να βγουν μπροστά και άλλα θύματα, το ότι δεν μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο και ιατροδικαστή για να εξεταστεί και να γίνει συλλογή στοιχείων προκειμένου να καταθέσει και μήνυση, κλπ – ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως συνηθίζει εξάλλου, περιγράφει απλώς τις ενέργειες της ΕΛΑΣ, υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι θέμα “ενδοοικογενειακής βίας” και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για τη “χυδαία στάση” του και “τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου”…

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία.

Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέβη χθες σε 2 συλλήψεις, με τη μία να άφορα αστυνομικό.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, που ήδη τελούσε σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία ανθρώπων.

Η υπόθεση ύστερα από τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό που οδήγησε στις δύο συλλήψεις αναδεικνύει αποκρουστικές πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας, ενός διαχρονικού προβλήματος που αποτελεί όνειδος για τις κοινωνίες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, το θέμα ωστόσο είναι ευρύτερο και απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.

Περιστατικά σαν το χθεσινό, με το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας που μάλιστα εποπτεύεται από τον Αντιεισαγγελέα Εφετών να κάνει με αποτελεσματικότητα την δουλειά του για την εξιχνίαση των βαρέων αυτών αδικημάτων, με σεβασμό στο θύμα, από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο δεν θεωρούνται ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης.

Όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου.

Leave a Reply

15 − 10 =

Top