Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Σκάνδαλο τεραστίων ηθικών, πολιτικών και νομικών διαστάσεων”! Πρό(σ)κληση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη να απαντήσει με στοιχεία στο ρεπορτάζ του Documento για πόθεν έσχες και την εταιρεία στη Γαλλία

“Σκάνδαλο τεραστίων ηθικών, πολιτικών και νομικών διαστάσεων”! Πρό(σ)κληση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη να απαντήσει με στοιχεία στο ρεπορτάζ του Documento για πόθεν έσχες και την εταιρεία στη Γαλλία

Για “σκάνδαλο τεραστίων ηθικών, πολιτικών και νομικών διαστάσεων” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento περί ψευδούς πόθεν έσχες που υποβάλει εδώ και 4 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το 2016 και για τα επόμενα 3 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν δηλώνουν καθόλου οικογενειακή εταιρεία που έχει έδρα τη Γαλλίά και μόλις το 2020 την “κρύβουν” μέσα σε ελληνική εταιρεία προκειμένου να τηρήσουν τη νομοθεσία που απαγορεύει τη συμμετοχή “στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα” σε πολιτικά πρόσωπα όπως αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Το ποσοστό της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην εταιρεία SCI Personal Ventures, ήτοι 95%, με το υπόλοιπο 5% να ανήκει στον αδελφό της, εμφανίζεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού το 2016 να μεταβιβάζεται δωρεάν αν και το Documento παρουσιάζει έγγραφα όπου φαίνεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού συνέχιζε να κατέχει το 95% ως το Δεκέμβριο του 2020. Συγκεκριμένα, στις 20 Δεκεμβρίου 2020 η εταιρεία εμφανίζεται να περνά στην MGPG Investment Consulting, της οποίος μέτοχοι είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο αδερφός της Γιώργος Παπαζήσης και η οποία ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Τι φοβάται άραγε ο πρωθυπουργός και δηλώνει ανακριβή στοιχεία;” επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη “να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento απαιτούν άμεσες και καθαρές απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη.

Από τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός υπέβαλε εσκεμμένα ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες τα προηγούμενα έτη, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγός του εξακολουθούσε να διατηρεί μέχρι το 2020 μετοχές σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.
Προκύπτει ακόμη ότι αυτές μεταβιβάστηκαν το 2020 σε ελληνική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της.

Εφόσον τα ανωτέρω είναι ακριβή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο τεραστίων ηθικών, πολιτικών και νομικών διαστάσεων.

Καλό θα ήταν αυτή τη φορά ο κος Μητσοτάκης να μη κρυφτεί εκ νέου πίσω από το γνωστό «μη χτυπάτε τη γυναίκα μου», γιατί εδώ δε πρόκειται για τη σύζυγο του αλλά για τον ίδιο, που ακόμη και με τη ιδιότητα του πρωθυπουργού καταθέτει ψεύδη στοιχεία για την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση και τους τρόπους απόκτησής της.

Το θέμα λοιπόν, δεν αφορά τις στήλες της παραπολιτικής, αλλά την ίδια τη θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας, στη βάση της διαφάνειας της δράσης των πολιτικών προσώπων, στη βάση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Τι φοβάται άραγε ο πρωθυπουργός και δηλώνει ανακριβή στοιχεία;

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία.

Όλα στο φως κ. Μητσοτάκη.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

19 − 9 =

Top