Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Φτύσιμο” στο τουριστικό “success story” Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ: “Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα” λόγω covid η οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ οι Αμερικανοί μπαίνουν στη χώρα χωρίς καν 7ήμερη καραντίνα

“Φτύσιμο” στο τουριστικό “success story” Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ: “Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα” λόγω covid η οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ οι Αμερικανοί μπαίνουν στη χώρα χωρίς καν 7ήμερη καραντίνα

Στον “κουβά” στέλνει το Στέιτ Nτιπάρτμεντ το “άτυπο” άνοιγμα του τουρισμού που ισχύει στην Ελλάδα από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το οποίο τουρίστες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα ΗΑΕ, τη Σερβία και το Ισραήλ θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς καραντίνα 78 ημέρων αν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών μέσω 9 αεροδρομίων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κως, Χανιά, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονος και Κέρκυρα).

Κι αυτό γιατί με νέα ταξιδιωτική οδηγία, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν σε 131 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, λόγω κορονοϊού!

Η ταξιδιωτική οδηγία υπό μορφή προειδοποίησης αναφέρει συγκεκριμένα: «Μην ταξιδεύετε. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης, εξαιτίας αυξημένης πιθανότητας κινδύνων κατά της ζωής. Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να έχει περιορισμένη ικανότητα να παρέχει βοήθεια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς τη χώρα ή να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτό είναι το ασφαλέστερο που μπορούν να κάνουν. Οι συνθήκες σε κάθε χώρα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή».

Όσον αφορά την Ελλάδα αναφέρει: «Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω του COVID-19. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει μια Ειδοποίηση Υγείας Ταξιδιού Επιπέδου 4 για την Ελλάδα λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα» και παραπέμπει στη σελίδα COVID-19 της αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Μέχρι πρόσφατα το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε μόνο 34 χώρες, σε σύνολο περίπου 200 περίπου χωρών, στην κατηγορία 4. Από την Δευτέρα είχε προαναγγείλει την αύξηση των χωρών και έχει σήμερα ανακοίνωσε την πρόσθεση νέων χωρών που φθάνουν τις 131 που βρίσκονται στο «Επίπεδο 4» της επικινδυνότητας λόγω πολύ υψηλού επιπέδου κορωνοϊού.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στις χώρες αυτές, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης συγκαταλέγονται το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία και η Γερμανία.

με πληροφορίες από avgi.gr

Leave a Reply

2 + 6 =

Top